Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses es coordina amb 13 municipis del Vallès Oriental pel control del senglar

15/07/2021

L'Ajuntament signa el conveni de col·laboració que permetrà avaluar la situació amb aquesta espècie i actuar de manera conjunta

El Vallès Oriental actuarà de manera coordinada en els conflictes generats pels senglars. Així ho recull el conveni signat per les Franqueses i 13 municipis més de la comarca (Bigues i Riell, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, l'Ametlla del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès) i que senta les base per a realitzar accions coordinades per controlar la població i els efectes d'aquesta espècie. La signatura ha comptat amb la presència de la secció de caça i pesca del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu és crear estratègies conjuntes davant la presència de senglars en àrees urbanes i periurbanes i minimitzar els danys que produeixen dins els nuclis de població i en els cultius. Per tal d'aconseguir aquest objectiu, el procés s'iniciarà amb l'elaboració d'una diagnosi i el posterior pla d'acció conjunt i coordinat per a la gestió de la població d'aquest mamífer. L'òrgan motor d'aquest treball en comú serà una comissió tècnica formada per representants de tots els municipis adherits i per la Generalitat que es reunirà com a mínim cada 6 mesos. Les seves funcions principals seran, entre d'altres:

  • Redactar la diagnosi i el pla d'acció
  • Implementar el pla d'acció i fer-ne el seguiment
  • Valorar l'adhesió de nous municipis

Aquest conveni de col·laboració té una vigència de 4 anys prorrogables i està obert a noves incorporacions d'ajuntaments amb termes municipals contigus a les poblacions que ja s'hi han adherit.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Signatura del conveni del senglar
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)