Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

JxLF-JUNTS, PSC-CP, IEC-AM i CsLF signen una declaració de suport als treballadors i treballadores de SANDOZ

15/07/2021

Representants municipals s'han reunit amb la direcció de l'empresa per minimitzar l'impacte del tancament de l'empresa

Els grups municipals de JxLF-JUNTS, PSC-CP, IEC-AM i CsLF han signat una declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz. L'objectiu d'aquesta iniciativa és trobar solucions per minimitzar l'impacte del tancament d'aquesta empresa després del seu anunci de tancament a partir de 2024. De fet, representants municipals també s'han reunit aquesta setmana amb membres de la direcció de Sandoz per interessar-se sobre l'estat de les negociacions."Hem estat reunits amb l'empresa i ens han comunicat que estan treballant per recol·locar el personal, gestionar prejubilacions... Per tant, veiem que hi ha voluntat de trobar solucions al tancament", ha explicat Montse Vila, portaveu de JxLF-JUNTS. 

Tot i així, els grups municipals han consensuat un text per donar suport als 170 treballadors i treballadors de l'empresa, i demanar la implicació de la direcció i les administracions catalanes i estatals en la resolució d'unes solucions satisfactòries per a totes les parts implicades. "Els treballadors i treballadores tenen el nostre suport per ajudar en tot el que calgui i trobar solucions. Volem que aquestes famílies tinguin un futur", ha dit Montse Vila Portaveu de JxLF-JUNTS. "Avui estem aquí per lluitar pels 170 treballadors i treballadores de Sandoz i les seves famílies perquè per nosaltres és el més important. Hem de fer tot el possible per mantenir els seus llocs de treball", ha afirmat José Antonio Aguilera, portaveu del PSC-CP. "Som aquí perquè una empresa multinacional amb 170 treballadors i treballadores ha decidit tancar plantes de producció. Demanen a l'empresa responsabilitat social i laboral; econòmica per la situació urbanística; i mediambiental i de protecció per a la salut", ha assegurat Àngel Profitós, portaveu d'IEC-AM. "Els polítics hem de fer costat i minimitzar l'impacte d'aquest tancament. L'administració pública ha de treballar per buscar solucions satisfactòries per a totes les parts", ha afirmat Paco Domínguez, regidor de CsLF.

El contingut del text consensuat per aquests quatre grups municipals recull els punts següents:

PRIMER.- Els grups municipals sotasignants manifesten el seu total suport als 170 treballadors i treballadores de la planta de SANDOZ de les Franqueses que, el 18 de maig passat van ser coneixedors del tancament i trasllat parcial de la planta de les Franqueses a partir de l’any 2024.

SEGON.- Els grups municipals sotasignants manifesten la seva voluntat de treballar per a que el tancament de SANDOZ tingui el mínim impacte sobre els llocs de treball i l’activitat econòmica del municipi, amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències socials que pot tenir en el territori.

TERCER.- Els grups municipals sotasignants insten la direcció de l’empresa a la recol·locació o altres sortides per a la plantilla de les Franqueses, per tal de trobar les solucions de menor impacte sobre els treballadors i treballadores.

QUART.- Els grups municipals sotasignants insten totes les institucions al més alt nivell, Conselleria d’Empresa i Treball, i el Ministerio de Trabajo y Economía Social, a promoure totes les accions necessàries per intepel·lar la direcció de SANDOZ perquè mantingui els llocs de treball de la planta i l’ocupació que en depèn.

CINQUÈ.- Els grups municipals sotasignants volen manifestar que el sector químic és un motor important i un sector en auge a la comarca, amb un teixit industrial que genera riquesa i dona feina a molts treballadors de tots els graons professionals.

Arxivat a: Ajuntament
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Sandoz
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/09/2021 a les 13:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)