Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Noves mesures extraordinàries per a la contenció de la Covid-19

18/08/2020

La Generalitat de Catalunya publica la resolució d'accions coordinades en salut pública per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut

Des d'avui, 18 d'agost, s'aplica la resolució SLT/2073/2020 amb les recomancions i noves mesures de contenció de la Covid 19. Aquestes mesures permeten aplicar a Catalunya les mesures extraordinàries de l'Acord Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 14 d'agost. Les mesures adoptades són les següents:

1. Recomanacions a la població de caràcter general:

  • Limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable.
  • Limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

2. Restriccions en activitats d'hoteleria i de restauració aplicables a interiors i terrasses:

  • S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
  • S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

3. Consum de tabac i assimilats

  • No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

4. Aplicació de les mesures adoptades

  • Els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes en aquesta Resolució.
  • Aquesta col·laboració es refereix no només al compliment de les mesures i obligacions establertes en la Resolució, sinó també a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries.
  • En tot cas, els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
Arxivat a: Ajuntament, Sanitat i Salut Pública
Fumar Covid 19
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)