Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Celebració del Ramadà durant el confinament

27/04/2020

El Ramadà ha començat aquest 24 d’abril i amb una durada d’aproximadament un mes, està previst que finalitzi el 23 de maig (pot variar en un dia). Aquesta festivitat dins la religió musulmana que professa una part de la població del municipi també es troba condicionada per l’actual crisi sanitària.

El mes de ramadà és considerat com un període sagrat pels musulmans. Durant el Ramadà realitzen un dejuni d’aliments i líquids i s’abstenen de fumar i mantenir relacions sexuals durant les jornades diürnes. A banda del dejuni, aquest mes és un període d’efervescència familiar i comunitària. El trencament del dejuni diari (iftar) es converteix en una prova de compromís de la fe individual, però també en una forma de reforçar els lligams entre els membres d’aquesta comunitat.

És tradicional que durant les nits, les mesquites s’omplin de fidels per tal de pregar i recitar plegats el text de l’Alcorà. Enguany, per causa de la pandèmia, les mesquites no podran acollir activitats i les celebracions familiars s’hauran de fer en la intimitat sense reunir persones alienes a les que conviuen habitualment al mateix domicili. Per qüestió dels horaris nocturns de les celebracions, cal tenir cura del soroll que es pugui produir en els domicilis particulars i la seva afectació en els veïns.

Enguany el final del Ramadà tampoc podrà tenir dimensió comunitària i la contribució solidària que s’acostuma a fer per atendre els membres més necessitats de la comunitat, s’haurà de fer de manera telemàtica o de manera que s’eviti al màxim el contacte directe entre persones i sempre d’acord amb les normes de protecció que siguin vigents en el moment de fer-la.

La direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha elaborat tot un seguit de material divulgatiu d’informació i preguntes freqüents sobre l’afectació pel coronavirus i l’estat d’alarma en l’àmbit religiós i fa recomanacions sobre aquestes celebracions, que solen reunir moltes persones, tant en espais tancats com en espais oberts. Als arxius adjunts trobareu les principals respostes i recomanacions sobre aquest tema.

Arxivat a: Polítiques Socials
Ramadà 2020

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)