Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les parets del Casal Cultural de Llerona tornen a parlar

10/06/2019

Els veïns inauguren la rehabilitació de l'espai amb la representació de Toc Toc Teatre Laurona

Llerona ha estrenat la remodelació del Casal Cultural, un edifici que va començar a funcionar ja fa 60 anys, però que s'havia quedat obsolet. El casal s'ha recuperat com a sala polivalent, conservant l'escenari i remodelant l'interior de manera que s'utilitzarà com un espai diàfan per celebrar esdeveniments del poble o per a projecccions o representacions teatrals.
De fet, el teatre ha estat el protagonista de la inauguració de l'espai. El grup Toc Toc Teatre Laurona ha estat l'encarregar d'estrenar el nou espai i ho ha fet amb una recreació en clau humorística de la primera inauguració, ara fa 60 anys, de la sala, amb l'obra "Si les parets parlessin...". Veïns i veïnes de Llerona dalt l'escenari han acompanyat les autoritats de l'època: l'alcalde, Josep Torner, el rector de la parròquia de Santa Maria, Josep Monfulleda i el Bisbe de Barcelona. Tothom, pendent de l'arribada del bisbe i parlant de què s'hi faria al casal: teatre, varietats, una coral... Tots els veïns amb idees i ganes de fer coses al nou equipament. El punt culminant ha estat l'arribada del senyor bisbe, una mica marejat del viatge amb el cotxe de l'alcalde, però que finalment ha beneït el casal amb més d'una anècdota destacada. Tot plegat, una posada en escena plena d'humor que ha estat molt aplaudida per un públic format en bona part per veïns que ja havien viscut la primera inauguració, fa 60 anys, en persona.
L'obra ha estat creada especialment per a la inauguració i sota la direcció de Mar Garriga han actuat Andreu Galán, Josep Pujol, Jordi Junqueres, Montse Vilaró, Maria Estragués, Maria Serra, Domènec, Assumpta Camprubí, Josep Sobrevia, Montse Vilarrasa, Araceli Mérida, Martina Junqueras, Carme Espinasa, Marçal Galán, Joaquim Puigdomènec, M. Àngels Perallada, Sandra Rosique, Sara Romero, Meritxell Nomen, Joel Carles i Dani Carles, entre d'altres.
El matí també ha comptat amb l'animació de la Gumbo Jass Band que ha acompanyat els espectadors amb música  fins el teatre i que, en acabar, ha amenitzat el pica pica posterior.

La recuperació del Casal Cultural de Llerona

L’actuació al Casal de Llerona ha consistit en el condicionament i en l’ampliació de la sala de butaques com a sala d’usos múltiples, amb capacitat per a unes 150 persones, millorant-ne, al mateix temps, les prestacions tèrmiques i acústiques. El projecte ha inclòs, també, la substitució de les instal·lacions existents d’electricitat i d’enllumenat i la incorporació de nous sistemes de climatització, aigua, veu, dades, antena de tv i seguretat. L'espai també comptarà amb un nou sistema de sonorització i d'il·luminació de l'escenari.
També s’han enderrocat els revestiments i el fals sostre de la sala, deixant al descobert els elements estructurals originals i s’ha substituït la coberta, que tenia problemes d’estanqueïtat.
La construcció d’un annex destinat a lavabos i l’adaptació de l’accés a l’equipament per a persones amb mobilitat reduïda, han completat les obres del nou Casal Cultural de Llerona, que han tingut un pressupost de 357.950,95 euros (iva inclòs).

Podeu veure les imatges de la jornada aquí.

Arxivat a: Cultura, Urbanisme i Activitats
Inauguració Casal Cultural de Llerona 1
Inauguració Casal Cultural de Llerona 2
Inauguració Casal Cultural de Llerona 3
Inauguració Casal Cultural de Llerona 4
Inauguració Casal Cultural de Llerona 5
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)