Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La llosa commemorativa del bombardeig, malmesa per un acte vandàlic

15/04/2019

Els desperfectes s'han produït durant aquest cap de setmana

Un acte vandàlic ha malmès la llosa commemorativa del bombardeig de les Franqueses durant la Guerra Civil, aquest cap de setmana. El monument, situat a la carretera de Ribes, davant l'estació de rodalies de Corró d'Avall, ha estat cobert de ciment.

Aquesta llosa es va col·locar el passat 24 de gener, coincidint amb els actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig de les Franqueses que va provocar 3 víctimes mortals i moltes destrosses a la zona. El monument, ara malmès, es completa a una escultura situada a la plaça de l'Ajuntament amb la llegenda "Feixisme, mai més" i, en la mateixa plaça, un plançó de l'Arbre de Gernika. Els tres elements volen ser un un record a totes les víctimes de la Guerra Civil i de la postguerra i un crit per a què aquests fets no es repeteixin mai més a través de la recuperació de la memòria històrica.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Llosa del bombardeig malmesa 1
Llosa del bombardeig malmesa 2
Llosa del bombardeig malmesa 3
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)