Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa una eina web que permet un seguiment exhaustiu de l'execució del Pla d'Actuació Municipal

18/02/2021

A partir d'ara la ciutadania podrà consultar en quin punt es troba cada acció des de diferents variables

Aquest dijous al migdia s'ha posat en marxa una nova eina de transparència que permetrà a la ciutadania fer un seguiment més exhaustiu de l'acció de govern. I és que avui l'Ajuntament de les Franqueses ha activat una pàgina web que permet veure en tot moment l'estat d'execució del Pla d'Actuació Municipal (PAM). A aquesta eina s'hi pot accedir directament des d'aquí o des de l'apartat dedicat al Pla d'Actuació Municipal de les Franqueses (Pam a Pam). Una vegada a dins, les consultes es poden fer per categoria, per tipus d'acció, pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per l'exercici pressupostari o per la unitat responsable. En qualsevol dels casos, la persona consultora pot accedir al tant per cent executat i al nombre d'accions concretes vinculades a l'objectiu inclòs al PAM.

Per tant, aquesta pàgina web esdevé una eina de transparència des d'on seguir en temps real i en qualsevol moment en quin punt es troba el desenvolupament del full de ruta del govern. "Com vaig avançar a la presentació del PAM el mes d'octubre, la voluntat d'aquest govern és ser un govern obert, un govern transparent. I treballarem i posarem tots els esforços per tal d'oferir totes les eines necessàries perquè els ciutadans i les ciutadanes de les Franqueses puguin fer seguiment de la gestió que es porta a terme des d'aquest Ajuntament", ha explicat la regidora de Presidència, Marina Ginestí, durant la presentació de la pàgina web. 

Un Pla d'Actuació Municipal defineix les accions a seguir per definir el municipi del present i del futur durant un mandat. En el cas de les Franqueses, l'equip de govern ha redactat un document amb 101 actuacions, dividides en 5 eixos diferenciats: Municipi on viure i gaudir; Municipi que avança econòmicament; Municipi amable i ben connectat; Municipi verd i sostenible; i Govern obert. Alhora cadascun d'aquests eixos tenen uns objectius que es desenvoluparan mitjançant accions concretes. "Aquesta és la primera vegada que fem un desplegament d'un Pla d'Actuació Municipal i volem que tota la ciutadania en pugui fer seguiment. Un PAM és una eina importantíssima per a un govern. És el full de ruta, el pla de mandat que ha de dissenyar l present i el futur del nostre municipi, les Franqueses. Hem treballat per dissenyar-lo i ara treballarem intensament per desenvolupar-lo durant tota aquesta legislatura", ha afirmat l'alcalde, Francesc Colomé. 

L'alcalde també ha incidit en el moment singular en què s'està desenvolupat aquest primer Pam a pam. "No us enganyaré. El moment que vam redactar aquest PAM no teníem una realitat com l’actual. Fa tot just un any enrere ningú s’hauria imaginat que una pandèmia a nivell mundial ens marcaria tant les nostres vides, els nostres hàbits... Tot i així, hem treballat intensament per readaptar-lo a la realitat perquè aquest municipi ha de continuar avançant, no ens podem aturar", ha dit Colomé. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que, tot i la situació actual, les Franqueses ha de continuar avançant. "Som un municipi on la tradició i la innovació es complementen per convertir-nos en un lloc singular de noves oportunitats. I és per això aquest PAM. Ho vaig dir a la presentació. Volem continuar avançant. Volem un municipi que, tot i que estigui format per cinc pobles diferents, estigui ben cohesionat. No volem ser l’extensió de municipis veïns, sinó posicionar-nos a la comarca i al país", ha assegurat. Colomé també ha explicat que en aquest moments l'estat d'execució està al voltant del 20%, però la previsió és "arribar al final d'aquesta legislatura amb un indicador del 70%, com a mínim". 

 

Arxivat a: Ajuntament
Presentació pàgina web seguiment PAM
Presentació pàgina web seguiment PAM
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/06/2021 a les 14:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)