Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un total de 20.000 habitants de Granollers, Canovelles i les Franqueses, cridats a participar en un cribatge comunitari a partir de demà

20/08/2020

En el cas de les Franqueses només afecta als habitants d’alguns carrers de Bellavista

ATENCiÓ! Només afecta als habitants de BELLAVISTA amb residència dins de les zones següents:

Carrers Aragó, Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Provença, Rosselló, Cardedeu, l'Escala, Travessia, del Bosc, l'Alzina i les places Catalunya i Espanya. .

Arrel de l’augment de casos detectats durant l’última setmana en zones del Vallès Oriental i per donar continuïtat a tota la tasca realitzada ja des dels equips d'atenció primària de Granollers, Canovelles i Les Franqueses del Vallès, que inclou un extens nombre de PCR en base a estudis de casos i contactes, així com al treball focalitzat en clusters relacionats amb brots concrets, s’ha decidit realitzat una estratègia comunitària que s’inicia el divendres 21 d’agost i que acabarà el proper dijous 27 d’agost.

La coordinació del Servei Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, l'Institut Català de la Salut i els Ajuntaments implicats ha estat clau per desenvolupar aquesta estratègia, que s'inicia a zones concretes d'aquests municipis i que té per objectiu identificar els casos asimptomàtics per tallar-ne la transmissió. En total, la convocatòria està adreçada a 20.000 residents d'aquests municipis. Es preveu que es puguin arribar a fer un total de 1.000 PCR diàries, però la xifra final dependrà de la resposta i participació de la ciutadania.

El dispositiu compta amb tres punts de recollida de mostres per fer les PCR, habilitats al CAP de Canovelles, el CAP de Les Franqueses i el CAP Sant Miquel de Granollers, a la zona sud de la ciutat. Les PCR es faran per carrers, habilitant un dia específic per grups de carrers concrets i facilitant així l'assistència als dispositius (es poden consultar en els cartells adjunts a la nota).

Els usuaris que vulguin acudir no cal que sol·licitin visita prèvia, però sí que es recomana que se cenyeixin als dies indicats a la planificació en funció del seu carrer de residència. 

La posada en marxa del dispositiu demà es complementa amb una acció puntual que s'ha dut a terme aquest matí, en el marc de la qual s'han realitat PCR als residents a quatre blocs d'edificis del carrer Rosselló.

Es recorda que les accions més efectives per tallar la transmissió del virus són la distància social, l'ús de la mascareta i el rentat de mans. A més, és vital que es realitzin correctament els aïllaments de les persones que ho requereixin.

Arxivat a: Ajuntament
Roda de premsa amb els alcaldes de les Franqueses, Granollers i Canovelles
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/09/2020 a les 08:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)