Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comencen la poda en verd i la lluita biològica contra les plagues

15/06/2020

Aquesta setmana s'iniciarà la solta de predadors naturals de les plagues que ataquen l'arbrat


L'Ajuntament comença aquesta setmana la campanya de poda d'estiu dels arbres del municipis. Es tracta d'una esporga menys traumàtica que permet evitat l'atac dels fongs i la circulació de la saba per a la cicatrització de la ferida. S'eliminen les branques dèbils o malformades, els rebrots a la base del tronc i sota la capçada i es treu pes a la copa, si s'escau. La poda també respon a motius de seguretat ja que es retiren les branques que dificulten la visibilitat i aquelles que envaeixen els edificis.

Paralel·lament s'inicia també la campanya de lluita biològica contra les plagues, durant la qual, es farà la primera solta de predadors naturals als arbres de diverses zones del municipi.
Les actuacions se centraran en el passeig dels Til·lers, Can Prat, els carrers del Bruc, de Barcelona, de Ponent i Girona, les places Nova i de l'Ajuntament, el passeig d'Andalusia i la plaça dels Països Catalans i la rotonda nord de l'Ajuntament. En els arbres d'aquestes zones s'hi deixaran anar dos tipus d'enemics naturals de les plagues de Pugó i de Psil·la, l'Adalia Bipunctata i l'Anthocoris memoralis.

Ja fa tres anys que l'Ajuntament de les Franqueses va optar per una alternativa menys agressiva als tractament fitosanitaris amb productes químics. L'objectiu és aconseguir un equilibri entre els diversos insectes que viuen als arbres, tan perjudicials com beneficiosos, per aconseguir un correcte creixement dels brots florals, vegetatius o de les fulles.

Per tal de realitzar un correcte control biològic s'estudien les plagues que afectes els arbres i els arbustos i s'incorporen predadors naturals a aquestes plagues. Periòdicament es fan controls de l'evolució del tractament. La solta es realitza entre els mesos d'abril i de juny, durant l'estiu es realitzen els controls i al setembre o a l'octubre es realitza una segona solta de predadors, si és necessària.

Arxivat a: Obres i Serveis
Marieta de dos punts (Adalia Bipuctata)
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)