Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“L’amor ens fa lliures. Tanquem els prejudicis a l’armari”

15/05/2020

El 17 de maig, la bandera LGTBI onejarà al balcó de l'Ajuntament de les Franqueses per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Sota el lema “L’amor ens fa lliures. Tanquem els prejudicis a l’armari”, l’Ajuntament de les Franqueses commemora el Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, reconegut per l’Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990, quan va eliminar la homosexualitat de la llista de malalties. Aquest fet va canviar la percepció del col·lectiu LGTBI a tot el món. 

Enguany, malgrat l’excepcionalitat de la Covid-19, l’Ajuntament no s’atura en la lluita per la llibertat afectiva i sexual, i des de l’àrea de Feminisme i Igualtat apropa a la ciutadania un recull de recursos amb indicacions pel canvi de nom d’adults i menors emancipats que la seva identitat de gènere no coincideix amb el seu sexe biològic. 

Fa pocs dies, la Biblioteca Municipal va compartir els tastets de Cultura Activa amb les recomanacions de lectures LGTBI. Les podeu trobar a la pàgina 15 del document adjunt. 

A les Franqueses lluitem contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Actualment, a més d’un terç dels països del món, el col·lectiu LGTBI està desprotegit. A 72 països es castiga amb pena de presó, i, fins i tot, a 8 països ser lesbiana, gai, transsexual, bisexual o intersexual està castigat amb la pena de mort.

En la nostra societat, la LGTBIfòbia també és present, a l’àmbit laboral, educatiu i de lleure provocant que moltes i molts adolescents no puguin construir la seva identitat o viure de manera positiva la seva orientació afectiva i sexual. Per aquest motiu, el consistori vehicula per primera vegada la commemoració, denúncia i reivindicació dels drets d’aquest col·lectiu, apostant per l’educació i la informació.

Arxivat a: Ajuntament
17 de maig. Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)