Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un agent cívic vetlla pel bon funcionament del Parc del Falgar i la Verneda

24/05/2019

Hi serà els divendres, dissabtes i diumenges per informar als usuaris i assegurar el compliment de la normativa

El Parc del Falgar i la Verneda forma part de la Xarxa Natura 2000 i, per tant, és important fer compatible l’accés de visitants amb la conservació de la zona. És per aquest motiu que des d'avui, aquest espai d’interès natural disposa d’un agent cívic que vetlla pel compliment de la seva normativa.

El servei s’ha posat en marxa amb l’horari següent: fins a l’1 d’octubre, divendres, de 17 a 20 hores, dissabtes, de 13 a 15 i de 16 a 20 hores, i diumenges, d’11 a 15 i de 16 a 20 hores; a partir de l’1 d’octubre, divendres de 15 a 18 hores, i dissabtes i diumenges, de 10 a 18 hores. Les tasques d’aquest agent cívic són informar als usuaris de la normativa del Parc del Falgar i la Verneda, així com vetllar pel seu compliment.

Us recordem que tot el parc disposa d’uns cartells on consultar la normativa i els consells. La circulació de vehicles motoritzats a l’interior del parc és restringida, només s’hi pot accedir a peu, amb bicicleta o amb vehicles de serveis. Cal respectar els elements naturals, la fauna. Està prohibida la caça, la pesca o la captura o alliberament  de cap animal. Als llacs, no s’hi permeten el bany de persones ni animals domèstics, així com llençar qualsevol elements, incloses pedres, dins l’aigual. Els animals domèstics no poden entrar a la zona de jocs i descans. I la resta del parc, han d’anar lligats i controlats en tot moment. A la zona d’aparcament del parc hi ha col·locats diversos contenidors per dipositar les deixalles, que generi la vostra visita. Les festes infantils només estan permeses a la zona de jocs amb una autorització prèvia tramitada al Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament de les Franqueses.

L’incompliment de les normes del Parc del Falgar i la Verneda podrà comportar una sanció de fins a 900 euros, d’acord amb l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana.

A partir d’ara, l’agent cívic treballarà per assegurar el compliment d’aquesta normativa, així com resoldre els possibles dubtes dels usuaris. La implicació de tots és molt important per preservar un espai pensat per l’esbarjo, però també de protecció natural. La zona humida, la zona dels llacs, per exemple, és on no s’hi ha instal·lat cap element per potenciar l’activitat humana i on s’ha de tenir una cura especial en el respecte cap a la fauna i la flora.

Arxivat a: Ajuntament
Agent Cívic Parc del Falgar
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/09/2019 a les 15:47h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)