Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Acords del ple municipal del 25 d'abril de 2019

26/04/2019

Darrera sessió ordinària fins a la presa de possessió del nou govern municipal al mes de juny

Relació d'acords i mocions de la sessió plenària celebrada el 28 de febrer, a les Franqueses del Vallès:

1. Aprovació de les actes de la sessions anteriors

2.Donar compte de les resolucions dictades per l'alcalde i els regidors/es delegats de l'Alcaldia números 2019-675 a 2019-975 corresponents al període comprès entre els dies 1 i 31 de març de 2019

3.Donar compte de les actes de la Junta de Govern Local números JGL/2019/11 a JGL/2019/16 que corresponen a les sessions, amb caràcter reservat o públic, dels dies 7, 14, 21 i 28 de març de 2019

4. Proposta d’aprovació del Manual d’imatge corporativa de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, dels seus Patronats municipals, dels Consells de Poble i de la Policia Local de les Franqueses del Vallès

  • Primer.- APROVAR el Manual d’imatge corporativa de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, dels seus Patronats municipals, dels Consells de Poble i de la Policia Local de les Franqueses del Vallès, actualitzant la logotipització dels seus escuts.
  • Segon.- ESTABLIR que els efectes de l’esmentada resolució entraran en vigor a partir de la data d’aprovació de l’acord plenari que els adopti.
  • Tercer.- DONAR COMPTE a totes les àrees de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès i al personal adscrit al Patronat Municipal d’Esports, al Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut, al Consell de Poble de Llerona, al Consell de Poble de Corró d’Amunt i a la Policia Local de les Franqueses del Vallès.

Aprovada amb els vots favorables de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya i l'abstenció de Convergència per les Franqueses i Partit Popular.

5. Proposta de resolució d'al·legacions i aprovació definitiva de l'Ordenança municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès

  • PRIMER. Desestimar íntegrament les al·legacions primera, tercera, quarta, sisena, vuitena, novena, desena, tretzena, catorzena, quinzena, setzena, dinovena, vint-i-unena, vint-i-dosena, vint-i-tresena, vint-i-vuitena, trentena, trenta-i-unena, trenta-quatrena, , trenta-cinquena, trenta-cinquena (bis), trenta-setena, trenta-novena, quarantena, quaranta-dosena, quaranta-tresena, quaranta-quatrena, quaranta-cinquena, quaranta-sisena, quaranta-setena i cinquantena, presentades per la regidora Èlia Montagud Blas en representació del grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa (ILFC-E) en data 28 de març de 2019, Registre d’entrada número 2019-E-RE-856, en relació amb l'expedient d'aprovació d'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, pels motius expressats en la memòria de data 12 d’abril de 2019, de la qual es remetrà còpia a les persones interessades juntament amb la notificació dels presents acords.
  • SEGON. Estimar íntegrament les següents al·legacions segona, onzena, dotzena, dissetena, divuitena, vintena, vint-i-quatrena, trenta-quatrena (bis), trenta-vuitena, quaranta-unena i cinquanta-unena, presentades per la regidora Èlia Montagud Blas en representació del grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa (ILFC-E) en data 28 de març de 2019, Registre d’entrada número 2019-E-RE-856, en relació amb l'expedient d'aprovació d'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, pels motius expressats en la memòria de data 12 d’abril de 2019, de la qual es remetrà còpia a les persones interessades juntament amb la notificació dels presents acords.
  • TERCER. Estimar parcialment les següents al·legacions cinquena, setena, vint-i-cinquena, vint-i-sisena, vint-i-setena, vint-i-novena, trenta-dosena, trenta-tresena, trenta-sisena, quaranta-vuitena i quaranta-novena, presentades per la regidora Èlia Montagud Blas en representació del grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa (ILFC-E) en data 28 de març de 2019, Registre d’entrada número 2019-E-RE-856, en relació amb l'expedient d'aprovació d'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, pels motius expressats en la memòria de data 12 d’abril de 2019, de la qual es remetrà còpia a les persones interessades juntament amb la notificació dels presents acords.
  • QUART. Aprovar expressament, amb caràcter definitiu, la redacció final del text de l'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès una vegada resoltes les reclamacions presentades i incorporades a la mateixa les modificacions derivades de les al·legacions estimades, íntegrament o parcialment, que consta com a annex als presents acords.
  • CINQUÈ. Publicar els presents acords amb el text íntegre de l'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès en el Butlletí Oficial de la Província, no produint l'Ordenança efectes jurídics en tant no hagin transcorregut quinze dies explicats des de l'endemà al de la publicació d’acord amb allò que disposen els articles 65 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, 178.2 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i 66.1 del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.
  • SISÈ. Anunciar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la referència al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona més amunt indicat. Publicar, igualment, aquest Acord definitiu en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.
  • Així mateix, estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament: http://lesfranqueses.eadministracio.cat
  • SETÈ. Facultar al Sr. Alcalde-President per subscriure i signar tota classe de documents i en general per tot allò relacionat amb aquest assumpte.

Aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Partit dels Socialistes de Catalunya i Partit Popular, en contra d'Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa i Esquerra Republicana de Catalunya i l'abstenció de Convergència de les Franqueses.
6. Proposta d'aprovació inicial de la modificació de crèdit número 001/2019 Ple del pressupost vigent de la Corporació

  • PRIMER. Aprovar inicialment l'expedient de modificació de crèdits de Ple número 001/2019, amb la modalitat de Transferència de crèdits entre aplicacions de despeses de diferent àrea de despesa, com segueix a continuació:

Altes en aplicacions de despeses
2019 11 9331 62200 Adquisició local carrer Catalunya
316.000,00 € IMPORT TOTAL316.000,00 €
Baixes
2019 11 3321 62204 Acabament Centre Cultural corró d’Avall. Anualitat 2019
316.000,00 € IMPORT TOTAL 316.000,00 €

  • SEGON. Exposar aquest expedient al públic mitjançant anunci inserit en el tauler d'edictes de l'Ajuntament i en el Butlletí Oficial de la Província, pel termini de quinze dies, durant els quals els interessats podran examinar-ho i presentar reclamacions davant el Ple. L'expedient es considerarà definitivament aprovat si durant el citat termini no s'haguessin presentat reclamacions; en cas contrari, el Ple disposarà d'un termini d'un mes per resoldre-les.

Aprovada amb els vots favorables de PDeCAT-Demòcrates i Partit dels Socialistes de Catalunya, en contra d'Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa i Esquerra Republicana de Catalunya i l'abstenció de Convergència de les Franqueses i Partit Popular.

7. Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 17 d’abril de 2019, per commemorar com Ajuntament l'1 de maig, dia internacional de la classe treballadora

  • Primer.- Commemorar l’1 de maig, Dia Internacional de la Classe treballadora com ajuntament, cridant a participar a la ciutadania a les diferents manifestacions que se celebren el dia 1 de maig arreu del territori de Catalunya.
  • Segon.- Col·locar el dia 1 de maig una bandera de color vermell al balcó de l’ajuntament conjuntament amb la Senyera de Catalunya i la bandera de Les Franqueses del Vallès.
  • Tercer.- Traslladar els presents acords als sindicats de treballadors amb representació a Catalunya i a la ciutadania de Les Franqueses mitjançant les xarxes i butlletí municipals.

Moció aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, i el vot en contra del Partit Popular de Catalunya.

8. Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 17 d’abril de 2019, en suport a la ILP d'Universitats per la rebaixa dels preus públics

  • Primer.- Anunciar el suport del consistori municipal a la ILP d’Universitats per la rebaixa dels preus públics.
  • Segon.- Posar-se en contacte amb el col·lectiu d’estudiants que impulsa d’ILP Universitats i mostrar la disposició de l’ajuntament a col·laborar i a posar les oficines de l’OAC del municipi a la seva disposició per la recollida de signatures.
  • Tercer.- Fer arribar aquests acords al col·lectiu d’estudiants que impulsen la ILP Universitats, al Consell Comarcal del Vallès Oriental, al conseller d’educació d’empresa i coneixement, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya i a tots els grups del Parlament de Catalunya.
  • Quart.- Informar a la ciutadania de Les Franqueses del Vallès, publicant els presents acords als mitjans de comunicació municipals.

Moció aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, i el vot en contra del Partit Popular de Catalunya.

9. Moció que presenta el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya, i no aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 17 d’abril de 2019, per instar al govern municipal a demanar als tècnics competents del nostre Ajuntament el càlcul de les despeses provocades al municipi de les Franqueses del Vallès pel traspàs de competències que són pròpies del Plenari a la Junta de Govern Local des del març del 2018 fins l'actualitat

  • Primer.- Instar al govern municipal a demanar als tècnics competents de l’Ajuntament el càlcul de l’import aproximat en euros de les despeses provocades al municipi de les Franqueses del Vallès per la iniciativa del govern del PdCat i el Psc de traspassar, al febrer del 2018, tretze competències del plenari municipal a la Junta de Govern Local.
  • Segon.- Incloure al càlcul de les despeses, com a mínim i de la mateixa manera que es fa al calcular el preu d’una taxa municipal, l’import del temps invertit i el material destinat pels tècnics i empleats municipals en la preparació i recollida de la sala de plens, la redacció de les convocatòries, la notificació als interessats i la publicació a la web municipal de les mateixes, la confecció i tramesa de les actes, el temps de presència a les sessions tant dels tècnics municipals com dels càrrecs electes a sou de la corporació, les dietes facturades pels regidors assistents del govern i de la oposició i, en general, tots els conceptes que calgui considerar.
  • Tercer.- Incloure també al càlcul total (i a títol informatiu) les despeses que, malgrat no haver-se produït de forma efectiva, s’haurien devengat si PdCat i PSC haguessin procedit correctament des del moment del traspàs de competències, ja que cal recordar la imprevisió del govern que per un temps no va ni donar la publicitat pertinent ni va fer la correcta convocatòria de les juntes per tractar aquests punts.
  • Quart.- Posar les xifres resultants en coneixement de la ciutadania de les Franqueses, pels mitjans habituals.

Moció no aprovada amb els vots a favor d’Imaginen Les Franqueses en Comú-Entesa, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per les Franqueses, els vots en contra de PDeCAT-Demòcrates i Partit dels Socialistes de Catalunya, i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya.

Arxivat a: Ajuntament
Ple ordinari del 26 d'abril de 2019
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)