Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament reforça el seu compromís amb l'AE Ramassà

09/04/2019

L'acord aportarà més estabilitat al projecte solidari i de cooperació de l'entitat

L'Ajuntament de les Franqueses i l'AE Ramassà han signat aquest migdia, a la sala de plens, un conveni de col·laboració que formalitza el compromís existent del consistori cap a l'entitat i que reconeix la tasca solidària i de cooperació de l'associació.

L'acord, que inclou una aportació econòmica de 6.000 euros, ha de permetre més estabilitat al projecte de l'AE Ramassà, tant pel que fa als viatges solidaris que realitza anualment l'entitat com pel projecte més estable que duu a terme al Camerun. L’associació, per la seva part, col·laborarà amb iniciatives sòlidàries que es duguin a terme des del Patronat Municipal d’Esports i participarà en d’altres accions, com xerrades en centres docents per tal de difondre els valors essencials de la seva tasca a l’Àfrica.

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé s'ha mostrat "orgullós que un equip de les Franqueses, segurament el més conegut de tot el país de quarta territorial, porti el nom del municipi arreu de l'Àfrica des d'un vessant solidari. Quan hi ha solidaritat, l'Ajuntament hi ha de ser". Colomé ha destacat, també, que "les experiències que visqueu, el vostre projecte de cooperació ho explicareu als alumnes del nostre municipi i això resultarà molt enriquidor".

El regidor d'Esports, Juan Antonio Corchado ha qualificat l'AE Ramassà com a entitat que és "més que un club" i ha parlat de la formalització del conveni de col·laboració com a "deute històric cap a una entitat que porta molts anys treballant per la cooperació i per les Franqueses".

"Estem molt contents i agraïts per haver formalitzat aquest conveni amb l'ajuntament", ha assegurat el coordinador de l'AE Ramassà Jordi Grivé; mentre que en relació al projecte solidari i de cooperació, el president de l'AE Ramassà Pere Bufí ha apuntat que "volem arribar a l'educació dels nens a través de l'esport i que aquest esport sigui integrador. Volem contribuir a crear un espai a on els nens puguin créixer i desenvolupar-se". 

Solidaritat i Cooperació

L’AE Ramassà va iniciar el seu projecte solidari l’any 2014, amb el primer viatge a Etiòpa. Des d’aleshores, l’entitat ha protagonitzat expedicions a diversos països africans: Benin (2015), Uganda (2016), Camerun (2017) i Madagascar (2018), viatges on ha mantingut la seva essència d’actuació: solidaritat, cooperació, cultura, educació i esport.

A banda del viatge solidari anual, l’AE Ramassà desenvolupa un projecte de llarg recorregut al Camerun, on s’ha construït una biblioteca, es fan ajudes a l’escolarització i més de 70 infants formen l’escoleta de futbol de l’AE Ramassà, amb la novetat d'un nou equip exclusivament femení.

Aquesta filosofia ha estat la que va portar Nacions Unides a nomenar l’AE Ramassà, Equip ambaixador de les Nacions Unides, l’any 2017. I és també el motiu pel qual l’ajuntament de les Franqueses col·labora de manera especialment activa amb el club.

El viatge a Costa d'Ivori

L’AE Ramassà viatja, de l’11 al 19 d’abril, a Costa d’Ivori en la seva sisena expedició solidària a l’Àfrica. Enguany, el projecte s’engloba sota el lema ’50 somriures’  i té com a objectiu principal la compra de material de mobilitat (cadires de rodes, crosses, pròtesis…) i d’escolarització per a una cinquantena d’infants amb diverses discapacitats físiques. Precisament, quatre d'aquests infants són els protagonies del conte que ha editat l'associació “Per un somriure”, escrit per Alba Colomé i il·lustrat per Rosa Hernàndez.

Durant l’estada a Costa d’Ivori, l’entitat preveu realitzar diverses accions solidàries i tallers, com la pintada d’un mur de 50 metres que inclourà dibuixos, símbols i paraules relacionades amb valors universals, com la pau, la igualtat, la solidaritat….

A més a més, en el tradicional partit amb un conjunt local, l’AE Ramassà s’enfrontarà a l’Africa Sports, un dels principals equips del país, guanyador de 4 Champions del continent i 17 lligues. "Ens fa molta il·lusió jugar aquest partit - ha comentat Grivé- perquè serà una experiència inoblidable per a tots els jugadors".

L’expedició franquesina, formada per unes 45 persones, aprofitarà el trajecte per portar una tona de material escolar i esportiu, la qual cosa implica que centenars d’infants i de joves de la zona també es veuran beneficiats per la iniciativa solidària d’aquesta edició. "L'excusa és el futbol però l'important és treballar per als infants", ha especificat Grivé.

 

 

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Signatura del conveni amb l'AE Ramassa
Signatura del conveni amb l'AE Ramassà
Signatura del conveni amb l'AE Ramassà
Darrera actualització d’aquest contingut: 06/07/2020 a les 09:40h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)