Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Abraham Kiptum, rècord mundial de mitja marató, cap de cartell de La Mitja

12/02/2019

La prova tindrà lloc el 24 de febrer i les inscripcions van a bon ritme

L’atleta kenyà Abraham Kiptum serà el cap de cartell de la present edició de La Mitja, segons que s'ha confirmat en la roda de premsa, celebrada a les instal·lacions de KH Lloreda. Kiptum és l’actual plusmarquista en aquesta distància, amb una marca de 58:18, assolida a la Mitja Marató de València el passat  mes d’octubre. Teshome Mekonen i Edwin Soi, també de Kenya, completen el trident d'atletes destacats. Pel que fa a la participació femenina, també està confirmada la de la ugandesa Rebeca Cheptegei, que acredita un temps en mitja marató d'1h 10.

Per a Toni Cornellas, president de l'AE La Mitja, ´"es molt important que vinguin atletes d'elit, però per a nosaltres té una importància cabdal la participació del corredor popular i tot allò que es genera al voltant. La Mitja és competitivitat, però també és solidaritat i és voluntariat".  En aquest sentit, al lllarg dels 21.097 quilòmetres, hi haurà més de 1.400 voluntaris i voluntàries, juntament amb els policies locals, Mossos d'Esquadra i les unitats d'assistència que es mobilitzen.

A més a més, aquesta edició de La Mitja comptarà amb un total de 15 grups d'animació al llarg del recorregut. Concretament, a les Franqueses, hi prendran part l'Escola de Música de les Franqueses (plaça de l'Escorxador), Batucada IES els Til·lers (IES els Til·lers), Psychotropic Swam (plaça de l'Ajuntament), RedLed (benzinera de Llerona) i Pronto para atacar (túnel dels Gorchs).

La Mitja tindrà lloc  el dia 24 de febrer, una data posterior a la que és habitual en aquesta cita esportiva. Això és a causa, segons Toni Cornellas, president de l'AE La Mitja, de la necessitat de separar-la en el calendari de la Mitja Marató de Barcelona.  Les inscripcions van a bon ritme i s'espera una participació similar a la de l'any passat, uns 10.000 corredors.

A la roda de premsa hi han assistit el director de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Toni Reig; el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas; el president de l’AE La Mitja, Toni Cornellas, i dels alcaldes de Canovelles, Emili Cordero; Granollers, Josep Mayoral, La Garriga, Meritxell Budó – en representació de la Diputació de Barcelona-, i de les Franqueses, Francesc Colomé.

També hi han estat presents, l’amfitrió de la convocatòria, Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda; el director de zona de Caixabank, Òscar Díez;  Sergi López, director d'Àgora (que promou la iniciativa solidària Posa't l mocador per la diabetis), i l’atleta Carles Castillejo, que ha confirmat la participació en la present edició de La Mitja.

"La Mitja està constantment en la nostra agendes polítiques"

“La Mitja està constantment en les nostres agendes polítiques”. Amb aquesta afirmació l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé ha obert el seu torn de paraula en la roda de premsa de presentació de La Mitja 2019.

Per a Colomé, “les accions que es fan als nostres municipis estan condicionades pel calendari de La Mitja, perquè és una cita esportiva amb la qual hi estem compromesos”. Un dels exemples que va apuntar l’alcalde, en aquest sentit, són les obres de renovació del paviment que s’estan duent a terme aquesta setmana a la carretera de Ribes, entre el carrer de l’Alba i la carretera de Cànoves. “Farem aquest tram, tancarem, i després continuarem amb un altre tram, un cop hagi passat La Mitja, perquè volem que tot estigui perfecte aquest dia. Està clar que La Mitja condiciona la nostra agenda, però n’estem orgullosos”.

En la seva intervenció, l’alcalde de els Franqueseses ha fet incidència al compromís que hi ha al municipi respecte de l’esport de l’atletisme. “Ens escoltem molt el que ens diuen les entitats del municipi i pensem en com ho apliquem a les nostres instal·lacions. Per exemple, el 16 de març inaugurem l’espai de la Verneda i El Falgar i hi hem instal·lat un sistema d’ il·luminació, especialment integrat i respectuós amb l’entorn natural del parc.Va ser una demanda del club A4 el Km  i els hem fet cas. Pensem que beneficiarà tothom que vulgui practicar esport en aquest circuit incomparable”.

A la vegada, Colomé ha anunciat el projecte de creació d’una pista d’atletisme. “Serà un tartan d’uns 200 metres de corda, però no puc avançar res més”, ha conclòs.

 

 

Arxivat a: Esports
Roda de premsa de La Mitja 2019
A la roda de premsa, celebrada a les instal·lacions de KH Lloreda
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2019 a les 14:44h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)