Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

ADIF construirà un pas soterrat per unir les antigues casernes amb la carretera de Ribes sota les vies de l'R3

30/07/2018

Aquesta actuació va associada futur desdoblament de l'R3, desencallat aquesta setmana

A més del desdoblament de les vies, el projecte de la futura R3 contempla que ADIF construeixi un pas soterrat  per a ciclistes i vianants que connecti la carretera de Ribes i la zona de les antigues casernes militars. El compromís d’ADIF, després d’un any i mig de negociacions, contempla que l’ens excavarà el túnel i que serà l’Ajuntament qui l’adeqüi amb el pavimentat, la il.luminació...La creació d’aquest pas ajudarà a la connexió real entre el nucli urbà de Corró d’Avall i la zona d’equipaments de les antigues casernes i Can Ribas. També es remodelarà l'estació de les Franqueses, a més d'altres estacions de la línia. Aquesta remodelació inclou la creació d'un pas soterrat entre andanes, amb ascensors, i la  millora dels tancaments al voltant de l'estació. També s’ampliarà la tanca perimetral amb la desaparició dels horts que actualment es situen entre les naus i la via. L'aprovació i la licitació d'aquestes actuacions d'ADIF es faran de manera independent al procés del desdoblament de la línia R3 per agilitzar l'inici de les obres.

Aquesta setmana, la publicació al Boletín Oficial del Estado de la declaració d'impacte ambiental del projecte de Duplicació de la via de la línia de rodalies R3 entre Parets i la Garriga, ha obert la porta a que el desdoblament sigui una realitat. Aquesta declaració, resolta per la Direcció General de Biodiversistat i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya és el darrer tràmit abans de procedir a l'aprovació inicial del projecte. Encara no hi ha data per a l'inici de les obres de construcció de la segona via d'aquesta línia ferroviària que travessa el municipi.

Arxivat a: Ajuntament
R3 al seu pas per Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)