Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El reciclatge guanya terreny

09/07/2018

Els primers cinc mesos de 2018 deixen xifres rècord pel que fa a la quantitat de residus dipositats a les àrees d’aportació selectiva

Els veïns de les Franqueses han reciclat el 22% de les escombraries en els primers 5 mesos de l’any, davant el 78% de les deixalles dipositades als contenidors de resta.Aquestes xifres suposen un increment molt important respecte als dos anys anteriors, sent la fracció d’orgànica la que més creix, passant del 3% del 2017 a l’11% del total recollit durant aquest 2018.

Pel que fa a les diferents fraccions de recollida, les xifres són les següents:

Orgànica:

L’increment de la recollida de matèria orgànica és la més  important de totes les fraccions. Els contenidors marrons han recollit un 220% més de deixalles que l’any passat. Mentre que al maig de 2017 la quantitat d’aquesta fracció era de 90 tones, al mateix mes d’aquest any, ja s’ha arribat fins a les 289 tones.

Paper i cartró:

Des del gener i fins el maig d’aquest any ja s’han recollit 102 tones en els contenidors blaus, davant les 55 tones recollides en el mateix període de l’any passat. Això suposa un increment del 86%.

Envasos:

Les tones dipositades als contenidors grocs han arribat a les 91 fins el maig. Durant els primers cinc mesos del 2017, se’n van recollir 76 tones. La fracció d’envasos augmenta en un 20% respecte l’any passat.

Vidre:

Aquesta és l’única àrea d’aportació selectiva que no creix en aportacions. De fet, la quantitat de vidre dipositada és un 3% inferior a la de 2017, passat de les 108 tones a les 105 tones. Tot i que el mes de març d'aquest any s'han duplicat les tones recollides, aquesta xifra no compensa els mesos de gener i febrer

Resta:

Pel que fa la resta de deixalles, aquelles que no es reciclen, la disminució de les escombraries dipositades al contenidor gris ha estat directament proporcional a l’augment de fraccions reciclables. Enguany, fins al maig, s’han recollit 2.117 tones de rebuig davant les 2.373 tones de 2017, o sigui, un 11% menys.

L'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament de les Franqueses és reciclar els 65% dels residus urbans abans del 2030 amb polítiques actives d'incentivació del reciclatge.

Arxivat a: Obres i Serveis
Composició dels residus
Evolució per residus, des de 2016
Fracció d'envasos
Fracció d'orgànica
Fracció de paper i cartró
Fracció de resta
Fracció de vidre
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/02/2019 a les 14:41h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)