Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comença el projecte de pacificació del trànsit del camí de Marata

14/03/2018

Ajuntament i veïns han signat un conveni que inclou els acords per reduir la velocitat i el nombre de vehicles que circulen per aquesta via

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, la intensitat mitjana de vehicles del camí de Marata es situa al voltant dels 2.500 al dia, amb un percentatge de vehicles pesants del 6,5%. El nombre tan elevat de trànsit ja suposa un problema, però, a més, s’hi afegeix l’alta velocitat. Dos factors, per tant, que posen en perill veïns i vianants que caminen per aquesta zona. La pacificació del camí per Marata és una antiga reivindicació, que es remunta alguns anys enrere. Durant la sessió plenària del 30 de juliol de 2015 es va aprovar crear una comissió per resoldre els problemes de trànsit en aquesta via.

Després d’estudis i de sessions de treball per trobar les millors solucions per reduir trànsit i velocitat, aquest mes de març l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i membres de la comissió (Joaquim Cassà, coordinador comarcal d’Unió de Pagesos; Antonio Martínez, tresorer del Centre Cultural de Marata; i Gerard Lloreda, veí de Marata) han signat un conveni amb uns primers acords. “Pel camí de Marata hi passen tants vehicles com per la carretera que va de Corró d’Avall a Cànoves. Per tant, la paraula camí trontolla i hem d’aconseguir reduir el trànsit”, ha comentat l’alcalde, Francesc Colomé. El primer tinent d’alcalde, Juan Antonio Corchado, que també ha format part d’aquesta comissió, ha assegurat que l’objectiu és que la ciutadania pugui “passejar tranquil·lament, que els vehicles passin a la velocitat que pertoca i, sobretot, que passin menys”. Durant la signatura del conveni al Centre Cultural de Marata, els tres veïns que formen part de la comissió han agraït l’inici d’aquest projecte i han demanat si es pot tenir enllestit per Festa Major. L’Ajuntament ha pres el compromís de valorar aquesta data, però no ha pogut assegurar que es pugui complir tenint en compte que és ara quan l’equip tècnic començarà a treballar el projecte i haurà de valorar el que suposen les mesures sobre el terreny. “En aquest conveni hi ha previstos 50.000 euros i ja us dic ara que no crec que en tinguem prou, però si falten diners els posarem”, ha assegurat l’alcalde, Francesc Colomé.

Els punts acordats en el conveni de pacificació del camí de Marata són els següents:

  • Construir un voral d'una amplada ideal d’un metre entre el pont de la riera Carbonell i les bústies de can Font de Baix, al mateix nivell de la calçada per dividir físicament l’espai amb un separador format per pilones de fusta amb un travesser a sobre; les pilones tindran 14 cm de diàmetre i una alçada de 40 cm; el voral haurà de ser asfaltat però pintat d'un color terrós; tant el color de la pintura com el material de les pilones es trien per correspondre's millor amb la ruralitat de l'entorn.
  • Només en aquells punts on l'amplada del camí no permeti els 4,5 m de calçada més el metre de voral, se sacrificarà espai del voral per assegurar els 4,5 m d'amplada de circulació de vehicles, assegurant però sempre el separador entre calçada i voral, i un espai de pas mínim per a transitar-hi a peu.
  • El voral es construirà de forma alternada al llarg del camí, buscant estratègicament els costats més idonis a cada tram, tant per a vetllar al màxim per la seguretat dels vianants com per a permetre l'accés a les cases; el pas d'un costat a l'altre es farà mitjançant passos de zebra alçats degudament senyalitzats.
  • Aixecar un ressalt davant de cal Tort que obligui els vehicles a reduir realment la velocitat donat que aquest és un dels punts més perillosos en aquest moment pel fet d'estar al mig d'un tram recte.
  • Tenint en compte que es tracta d'un camí veïnal per on passa maquinària agrícola voluminosa, caldrà assegurar algun apartador en alguns punts del camí.
  • Substituir les barreres de seguretat metàl·liques que actualment hi ha al pont de la riera Carbonell, i entre ca l'Enric i can Ginesta, per barreres de fusta, més adequades a la ruralitat de l'entorn.
  • En tot el tram de camí de Marata, limitar la velocitat de circulació a 30 km/h i prohibir tant l'avançament com el pas de vehicles destinats al transport de mercaderies (excepte serveis a granges agrícoles i veïns).
Arxivat a: Ajuntament
Signatura conveni sobre el projecte de pacificació del trànsit a Marata
Signatura conveni sobre el projecte de pacificació del trànsit a Marata
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/04/2024 a les 08:26h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)