Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Posa-hi nom!

28/02/2018

Sota aquest lema, l’Ajuntament organitza dues jornades, el 7 i 8 de març, per commemorar el Dia Internacional de la Dona

La violència invisible, aquella que està normalitzada i acceptada socialment, serà l’eix sobre el qual giraran els actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona a les Franqueses del Vallès. Posa-hi nom és el lema escollit per posar de manifest aquest tipus de violència subtil que inclou pràctiques com ara humiliar, ridiculitzar o ignorar. En definitiva, fets que no suposen maltractament físic, però sí psicològic.

Aquest any, els actes se centraran en dos dies. El 7 de març, a les 19 h, a Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies, es realitzarà una tertúlia sobre la violència invisible i normalitzada amb Júlia Humet, advocada i membre de Dona Llum, Associació Catalana per un Part Respectat; Joana Badia, advocada laboralista; i Neus Estrada, psicòloga especialitzada en l’acompanyament de la dona.

El dia 8 de març es farà un acte institucional, a les 12 hores, a la plaça de de l’Ajuntament, que començarà amb la lectura d’un manifest. Tot seguit, Nora Baylach i Mariona Vega representaran un espectacle de música i dansa basat en el poema Divisa, de Maria Mercè Marçal. A la mateixa plaça de l’Ajuntament es col·locarà L’espai dels pensaments, un lloc obert a escriure la reflexions sobre el poema o la violència invisible, tema sobre el qual es vol incidir aquest 8 de març a les Franqueses del Vallès. L’acte, que comptarà amb la col·laboració dels instituts del municipi (Institut Lauro i Institut El Til·ler), està obert a tota la ciutadania.

Divisa
 

A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,
de classe baixa i nació oprimida.

I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.

Maria-Mercè Marçal

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Dia de la Dona 2018
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)