Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El parc del Mirador, un punt privilegiat amb vistes a tres espais naturals de referència

24/04/2017

Pla de Barris ha tancat el projecte de millores que s'ha dut a terme durant tres anys. Al llarg d'aquest temps s'han fet actuacions educatives i culturals amb l'objectiu de potenciar aquesta zona de Bellavista.

El parc del Mirador, situat a Bellavista, ha donat un tomb en els últims tres anys. Al llarg d'aquest temps, Pla de Barris, amb la col·laboració d’Obres i Serveis i la Taula d'Entitats per a la Millora de Bellavista, ha desenvolupat un projecte de reforma integral de la zona que ha inclòs millores sobre el terreny, però també activitats educatives i culturals per donar un impuls a la zona i potenciar el seu ús. Aquest divendres tot el procés ha culminat amb una festa en què els veïns del municipi han pogut gaudir dels canvis portats a terme. Durant l'acte, l'alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé (PDeCAT-Demòcrates), i el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín (PSC), han destapat el plafó informatiu sobre espècies d'arbres i ocells que es poden trobar en aquesta zona. Tots dos han coincidit en la importància de recuperar un espai com aquest en un punt tan privilegiat del municipi.

Els treballs de millora al parc del Mirador s'han dut a terme conjuntament amb l'empresa dedicada a projectes ambientals EduCa Viladrau. Precisament, durant l'acte de cloenda del programa Obrim el Parc del Mirador l'educador mediambiental d'EduCA, Xavier López, ha destacat la importància d'aquest punt privilegiat. "Hi ha pocs llocs des d'on es puguin veure tres parcs naturals: la Serralada Litoral, Montserrat i el Montseny" ha dit López. La vessant educativa ha tingut molta importància en aquest projecte. Els alumnes de les escoles del municipi han treballat l'espai amb diverses iniciatives: la creació de l'exposició Els beneficis dels arbres urbans; el projecte La farmaciola del Mirador; i la creació d'una aplicació de mòbil. 

En l'últim any s'hi han fet les actuacions següents:

  • Plantació d'11 arbres (8 liquidàmbars i 3 moreres per proporcionar ombres sobretot prop d'instal·lacions infantils)
  • Instal·lació d'una font a la zona infantil
  • Manteniment i millora dels elements infantils del parc
  • Instal·lació d'un plafó informatiu sobre espècies d'arbres i ocells de l'entorn del parc, i consell cívics

Trobareu més fotografies al Flickr de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès. 

 

Arxivat a: Pla de Barris
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Cloenda Parc del Mirador
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)