Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses col·labora amb la campanya d’emergència per donar suport als refugiats en trànsit a Europa

05/11/2015

L’Ajuntament de les Franqueses fa un aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per finançar el projecte de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), han fet una crida als ajuntaments catalans i ens locals per tal que se sumin a la campanya Suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània, endegada el 7 de setembre de 2015. L’Ajuntament de les Franqueses respon a aquesta crida i confia un donatiu en aquesta causa.

Des de l’any 1994, l’Ajuntament de les Franqueses col·labora amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal d’adreçar els ajuts solidaris cap a països en vies de desenvolupament, de conformitat amb l’acord adoptat pel Ple del 26 de setembre de 1994. El 6 de maig de 2010, la Junta de Govern Local va aprovar l’adhesió al conveni amb el Fons Català de Cooperació en el qual s’estipula una aportació anual de 1.100 euros en concepte de quota de soci i una aportació de 2.000 euros per a la realització dels projectes de cooperació que s’acordin amb l’Ajuntament.

Aquest any, el projecte que s’ha escollit per a ser cofinançat és el 2833, Suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament té oberta una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria des de l’any 2013. Atenent la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l’èxode massiu de refugiats cap a Europa i en resposta a la demanda de diversos municipis catalans, aquest mes de setembre ha emprès aquest nou projecte i campanya en conjunt amb l’ACM i la FMC.

La campanya d’emergència per als refugiats a Europa

Les raons principals per les quals s’ha decidit emprendre la campanya i demanar la col·laboració dels ajuntament, entitats, empreses i particulars, són les següents:

  • L’èxode massiu de persones, i la seva situació de vulnerabilitat, com a conseqüència de diferents conflictes armats actius
  • La voluntat expressada pels municipis i la societat catalana de poder col·laborar en garantir els drets de les persones que busquen refugi a casa nostra
  • La voluntat expressada pels municipis i la societat catalana d’assistir a persones en les rutes de fugida (dins i fora de l’espai Schengen)
  • El rol dels municipis com a actor clau de la cooperació descentralitzada i la solidaritat entre els pobles
  • La urgència de recursos per donar una resposta el màxim d’oportuna i apropiada a la situació que estan patint milions de persones

És per això que, a banda dels donatius que es faran des de l’administració pública, el Fons Català de Cooperació al Desenvolumanet posa a l’abast tres números de compte per tal que la ciutadania que lliurement ho desitgi pugui participar a la campanya fent donatius econòmics particulars:

  • Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510
  • Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Es desaconsella la donació de materials de qualsevol tipus, ja que són més efectives les aportacions econòmiques, que faciliten que les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris per a cada circumstància.

La destinació dels recursos econòmics recaptats, que formaran part d’un fons comú, és diversa. El Fons Català, que està en contacte amb les entitats humanitàries que treballen al terreny, dóna cobertura a necessitats bàsiques que optimitzin l’assistència en les rutes de fugida (aliments, higiene, atenció, salvament marítim, etc.). Una part dels recursos també es destinarà al suport a municipis afectats en ruta, i una altra part es destinarà a desplegar l’eix de Sensibilització i Educació al Desenvolupament. Més informació, a http://www.fonscatala.org.


Convocatòria de subvencions per a entitats

Continuant amb el treball iniciat amb la campanya de suport a la població refugiada, des del Fons Català s'ha obert una convocatòria per a projectes d’Educació per al Desenvolupament adreçada a les entitats sense afany de lucre legalment constituïdes que treballin en l’àmbit de l’ajut humanitari, la solidaritat i la cooperació al desenvolupament i que tinguin la seu social o una delegació a Catalunya. El web del Fons Català hi trobareu tota la informació i adjunt a la notícia, el full de la convocatòria.

Arxivat a: Polítiques Socials
Refugiats sirians arribant a Turquia (FOTO Bulent Kilic AFP Mirades)

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/05/2018 a les 14:24h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)