Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Ple aprova inicialment el catàleg de camins municipals

31/07/2015

L’inventari recopila dades d’interès dels camins i estableix quin és el patrimoni públic.

El Ple, a la sessió del dijous 30 de juliol, va aprovar inicialment el catàleg dels camins públics de les Franqueses elaborat per l’oficina tècnica de Planificació i Actuació en Infraestructures de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. Aquest document, encarregat per l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntamentcataloga 105 camins municipals, que sumen un total de 84,5 km. Dels camins classificats, un 82% estan en bon estat i per la majoria s’hi circula habitualment perquè donen accés a masies o a nuclis poblats. Tots els camins, malgrat tinguin una amplada variable, són aptes per al trànsit.

L’objectiu del catàleg és recollir, ordenar i processar totes les dades dels camins seleccionats. Així, de cada camí se n’ha realitzat una fitxa resum de les seves característiques (ubicació, descripció, longitud, amplada, estat, etc.); un plànol de la seva situació amb la definició del traçat i la numeració per punts quilomètrics, la toponímia complementària i els elements més remarcables; i un reportatge fotogràfic. 

La regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Maria Pruna, sempre ha defensat a necessitat de tenir un inventari de tots els camins perquè “a més de ser un recull de dades d’interès de cada camí, suposa una actualització del patrimoni municipal ja que es determina quins camins són públics”. Ahir, a la sessió plenària, el regidor Juan Antonio Marín (PSC-CP) va suggerir la confecció d’un document on també s’hi incloguessin els camins no transitables. Per la seva banda, el regidor Àngel Profitós (ERC-AM) va demanar la implicació de tots els regidors i regidores així com dels tècnics i tècniques municipals per revisar el contingut del catàleg. Pruna va coincidir amb les dues intervencions.

Es poden presentar al·legacions durant els propers tres mesos

El catàleg de camins municipals es pot descarregar en aquest enllaç (a Dropbox, però no cal ser-ne usuari per a fer la descàrrega) i també es pot consultar físicament a les oficines de l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat (Can Ribas-Centre de Recursos Agraris) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i les tardes de dimarts de 16 a 18 h. Durant el mes d’agost les oficines només obriran en horari de matí i la setmana del 10 d’agost restaran tancades.

El termini per presentar al·legacions i/o reclamacions al catàleg de camins municipals és de tres mesos. Així, el període finalitzarà el 30 d’octubre de 2015.

Per a més informació podeu contactar amb l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat a través del telèfon 938 443 040 o de l’adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Camí de la font de santa Margarida
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 11:56h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)