Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El nou plenari municipal reelegeix Francesc Colomé (CiU) com a alcalde de les Franqueses

13/06/2015

En principi, els sis regidors de CiU governaran en minoria.

Francesc Colomé va prendre possessió del càrrec d’alcalde de les Franqueses del Vallès amb el vot a favor de 7 dels 17 regidors que formen el nou plenari municipal. L’acte va tenir lloc el dissabte 13 de juny al migdia a la sala de plens de l’ajuntament. La composició del nou ple, sorgit de la voluntat dels franquesins i franquesines a les eleccions del 24 de maig passat, és la següent: CiU 6 regidors, ILFC 4 regidors, PSC 3 regidors, ERC 2 regidors, CpF 1 regidor i PP 1 regidor. 

Els vots favorables a la reelecció de l’alcalde Francesc Colomé van ser els 6 de la seva coalició, CiU, i 1 vot del regidor del PP, Javier Álvarez. El cap de llista d’ILFC, Rafael Bernabé, va rebre els 4 vots del seu partit i els 2 d’ERC. Juan Antonio Corchado va obtenir els 3 vots del seu propi grup. El regidor de CpF, Francesc Torné, es va abstenir. 

El nou equip de govern format pels sis regidors de Convergència i Unió, per ara, governarà en minoria. Així, a més de Colomé, els regidors que obtindran una regidoria són: Rosa Maria Pruna, Ferran Jiménez, Moisés Torres, Marina Ginestí i Jordi Ganduxé. 

Un cop investit com a alcalde, Francesc Colomé va dir que a partir de dilluns trucaria a tots els caps de llista “per buscar la formació d’un govern estable en base a acords de programa amb l’objectiu de garantir la governabilitat del municipi”. En aquest sentit, va dir que buscarien fórmules perquè en aquest mandat l’oposició tingués més protagonisme i els va oferir, com a exemple, que participin en la Junta de Govern Local. També va animar la ciutadania a expressar les seves crítiques a l’acció de govern perquè “així ens feu millorar”. 

Pel que fa als grans eixos de govern, Colomé va dir que continuarien apostant per crear ocupació i augmentar les ajudes socials directes i que desenvoluparien el Sector N, així com l’acabament del Centre Cultural de Corró d’Avall i el parc del Falgar i la Verneda. 

Per la seva part, Rafael Bernabé, portaveu del grup municipal d’ILFC, va dir que li havia sabut greu la baixa participació en les eleccions municipals, “cosa que ens ha de fer reflexionar a tots plegats”, i que malgrat que s’havia fet un esforç important per fer un pacte d’esquerres, no havia estat possible. Amb tot, es va felicitar que s’hagués produït “el segon escenari millor possible”, ja que “un govern en minoria haurà de pactar els temes importants del municipi amb tots els altres grups, cosa que beneficiarà les Franqueses”. 

El cap del grup municipal del PSC, Juan Antonio Corchado, va dir que a partir d’ara farien una oposició “crítica i constructiva”. Àngel Profitós, portaveu del grup municipal d’ERC, va dir, en referència al pacte d’esquerres, que “ens hem quedat sense companys de ball perquè hem volgut ser fidels als nostres votants”. I va afegir que “nosaltres volíem un canvi de model i no ens vam entendre en aquest punt i, a més, ens vam trobar amb una paret en l’eix nacional”. 

Francesc Torné, de CpF, va animar el govern a canviar les polítiques de l’anterior mandat “per unes que resolguin les veritables necessitats de les persones”, i Javier Álvarez, del PP, va animar tothom “a fer política municipal en benefici de les Franqueses i no pensant en els partits que representen”. 

Acabats els parlaments i per cloure l’acte es va cantar Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

Podeu veure totes les fotografies del ple en aquest enllaç.

Arxivat a: Ajuntament
Francesc Colomé va rebre la vara d'alcalde de la regidora Rosa Maria Pruna
Els 17 regidors i regidores que treballaran per les Franqueses
La sala de plens, durant l'acte de constitució del nou consistori
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)