Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El nou Espai Familiar, en plena activitat

02/03/2015

El projecte educatiu per potenciar les competències parentals i familiars en situacions de vulnerabilitat valora positivament la feina que duu a terme des de la seva reobertura.

L’Espai Familiar de les Franqueses, reiniciat el setembre passat després de la reforma del local, treballa setmanalment amb pares i mares per millorar les seves competències parentals i també amb els seus fills i filles respectius per millorar l’expressió corporal i emocional a través del joc i les activitats lúdiques. L’empoderament, l’educació, l’afectivitat, l’autonomia, la gestió dels sentiment i les emocions, la comunicació i la millora de les oportunitats són alguns del elements que s’estan treballant des d’aquest servei que coordinen els Serveis Socials de l’Ajuntament de les Franqueses i la Fundació IReS, i que ha subvencionat el Pla de Barris de Bellavista.

El projecte es desenvolupa de la següent manera: de dilluns a dijous, quan acaba l’horari escolar, s’atenen els infants d’edats entre 3 i 12 anys. Actualment són un total de 13 menors els que participen al projecte. A través del joc i de la pròpia relació entre el grup, es treballen aspectes com la reducció del nivell d'estrès, la gestió emocional a través de l'expressió corporal, la resolució de conflictes, l’autoestima i la vinculació grupal.

Els dilluns es treballa en l’àmbit de les competències parentals i fins al moment s’han realitzat 14 sessions grupals per a un total de 9 famílies que han abordat les següents temàtiques: l’escolta activa, la coneixença de les diverses etapes evolutives dels infants,  comprendre les seves necessitats i entendre la importància dels límits, normes i conseqüències, entre altres temàtiques relacionades amb l’educació i cura dels infants.

Així mateix, també es realitzen sortides i activitats familiars per gaudir d’activitats ludicopedagògiques i compartir un temps d’oci amb tota la família. Fins al moment, s’han realitzat tres sortides familiars: assistència a un espectacle infantil musical a L’Auditori de Barcelona, una visita al Museu de la Música de Catalunya, l’assistència al taller-xerrada “Educar sense cridar” a càrrec del projecte educatiu Comunitat i Escola de l’Ajuntament i a l’obra de teatre familiar Clic!, que es va representar dins el 9è Cicle d’Espectacles Infantils i Familiars organitzat pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut.

“A l’Espai Familiar es treballa amb les famílies des d’un enfocament participatiu, de responsabilització, on el joc esdevé un element socioeducatiu clau”, ens explica l’Elisenda Lupresti, educadora social de l’Espai Familiar.

La Fundació IReS treballa des de fa 45 anys en la prevenció de l’exclusió social des d’una perspectiva innovadora que és rellevant per l’Ajuntament de les Franqueses. L’empoderament i els bons resultats són dos pilars clau del projecte, posant el focus en el treball socioeducatiu amb els pares i mares com a motor de:Treballem per la no perpetuació dels problemes. Fem una intervenció global i integral reforçada per un vincle proper a la realitat viscuda per tots els membres de la família”, explica Gisela Santos, regidora de l’àrea de Polítiques Socials de l’Ajuntament.

Arxivat a: Polítiques Socials, Pla de Barris
L'Espai Familiar i la cap d'àrea de Polítiques Socials
Darrera actualització d’aquest contingut: 09/05/2024 a les 14:40h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)