Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Diputació entrega a l’Ajuntament el projecte per instal·lar dos ascensors a la passarel·la que connecta la plaça de la Malagarba i el carrer d’Aragó

26/11/2014

El projecte tècnic executiu ha estat realitzat per un equip d’arquitectes contractat per la Diputació de Bareclona.

El dimarts 25 de novembre, el Servei d’Equipament i Espai Públic de la Diputació de Barcelona va fer el lliurament del Projecte executiu de millora de la passarel·la de Bellavista, que es va sol·licitar des de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès a principis d’aquest any 2014. 

El projecte ha estat elaborat per un equip redactor extern contractat directament per la Diputació de Barcelona (Arquitectes Joan Sandoval i Amat). L’Ajuntament de les Franqueses no ha hagut d’assumir cap cost de la redacció d’aquest projecte. 

Aquesta actuació preveu la col·locació de dos ascesors exteriors per tal de facilitar l’accessibilitat de l’actual passarel·la que travessa la via del tren, comunicant la plaça de la Malagarba amb el carrer d’Aragó i el passatge de Ponent. 

Actuació inclosa dins del Pla de Barris de Bellavista

Aquesta actuació, que té un pressupost d’execució de 214.721,24 euros (IVA inclòs), s’emmarca dins del Pla de Barris de Bellavista. Per tant, compta amb el finançament del 50% del seu pressupost per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, a més de rebre una subvenció per a la seva execució per part també de la Diputació de Barcelona. 

El regidor d’Urbanisme i Pla de Barris, Joan Antoni Marín, valora de manera molt positiva haver pogut comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona per a la redacció del projecte, ja que així permet tirar endavant actuacions del projecte de Pla de Barris que tenen molt sentit en la millora del territori i en la qualitat de vida dels veïns i veïnes. “Amb la col·locació dels ascensors es facilitarà que persones amb mobilitat reduïda, amb carros, cotxets, cadires de roda..., puguin fer ús d’una passarel·la que connecta dues parts del municipi separades per una barrera física, com és la via del ferrocarril”, afirma Marín. 

Aquesta inversió es podrà iniciar el 2015

El Projecte de millora de la passarel·la de Bellavista amb la col·locació de dos ascensors exteriors es podrà iniciar durant l’any 2015, un cop s’aprovi el projecte i hagi transcorregut el termini previst d’exposició pública d’aquest. 

Aquest projecte va lligat també a la millora i obertura a tots els veïns de l’actual aparcament situat al costat de l’estació de tren i que és actualment propietat d’ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviràries) del Ministeri de Foment. L’Ajuntament està a l’espera que ADIF doni el vistiplau definitiu per a la signatura del conveni per a la cessió de la gestió municipal d’aquest espai.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Passarel·la vista des del carrer d'Aragó
Vista de l'aparcament de l'estació de tren des de dalt de l'actual passarel·la
Imatge en què es pot veure on es construiran els ascensors
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2020 a les 11:05h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)