Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses congela els impostos i les taxes per al 2015

31/10/2014

El Ple aprova provisionalment les ordenances fiscals, que fa dos anys que no augmenten.

El Ple de l’Ajuntament de les Franqueses celebrat ahir dijous, 30 d’octubre, va aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2015. L’equip de govern va proposar congelar els impostos i les taxes per a l’any vinent. En la seva exposició, l’alcalde de les Franqueses i regidor d’Hisenda, Francesc Colomé, va dir que “a causa de la bona política econòmica que estem duent a terme els darrers anys al consistori, hem decidit que l’increment de la pressió fiscal al municipi sigui zero”. 

Davant de les crítiques de l’oposició que apuntaven que aquesta era una mesura electoralista, Colomé va respondre-hi que “si haguéssim volgut ser electoralistes, hauríem baixat els impostos aquest any i no l’any passat”. En l’exercici anterior el govern va congelar l’IBI, va rebaixar entre un 10% i un 50% les llicències d’activitats i va fer una rebaixa general de l’1% per a la resta d’impostos i taxes. 

El Ple també va aprovar la cancel·lació dels préstecs formalitzats per l’Ajuntament per tornar al govern de l’Estat els diners que va deixar als consistoris perquè poguessin pagar els proveïdors: l’anomenat Plan Rajoy. L’equip de govern franquesí ha pogut renogociar aquest deute amb els bancs. En conseqüència, l’Ajuntament s’estalviarà 156.000 euros d’interessos cada any. 

Un altre punt que es va aprovar va ser la sol·licitud al Ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques per ampliar el termini de reintegrament dels diners provinents de les liquidacions en tributs de l’Estat que aquesta administració va pagar de més a l’Ajuntament de les Franqueses els anys 2008 i 2009. A aquesta mesura només s’hi poden acollir els ajuntaments, com el de les Franqueses, que han fet els deures i estan en bona situació financera i econòmica. És a dir, que tenen el deute per sota del límit màxim que fixa la llei, que tenen superàvit pressupostari i que no incompleixen en més de 30 dies els terminis de pagaments establerts per la Llei de Morositat. D’aquesta manera, l’Ajuntament de les Franqueses podrà tornar aquests diners en 20 anys i no en 10 com estava previst. 

Mocions

Sobre les mocions que els grups municipals van presentar al Ple del mes d’octubre, dues van prosperar amb el vot favorable de tots els regidors assistents. La primera, presentada per CpF era sobre el desdoblament de la línia de ferrocarril R-3. En la segona, presentada per ERC, es demanava sol·licitar al Ministeri de Foment i a la Generalitat la supressió de l’afectació produïda pels traçats del Quart Cinturó a les finques de les Franqueses. 

També es va aprovar, amb tots els vots a favor a excepció del del representant de PxC, un text que va presentar el PSC en relació a la defensa de la llei orgànica 2/2010, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs. 

Les mocions que no van prosperar van ser dues, una presentada per PxC i l’altra, per LFI. La primera era en relació a l’empresa Blackcross, S.L. La segona era per sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari i monogràfic sobre el Sector N. Els grups que composen l’equip de govern van votar en contra d’aquesta proposta perquè segons va anunciar el regidor d’Urbanisme ja han previst convocar un ple sobre aquest tema el 18 de novembre.

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2020 a les 11:05h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)