Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Espai Familiar de les Franqueses es torna a posar en marxa

07/10/2014

En els darrers mesos s’ha renovat totalment el local que acull aquest servei i ja torna a funcionar amb normalitat.

Un cop acabades les obres per adaptar el local que acull l’Espai Familiar de les Franqueses, situat al carrer de Cardedeu de Bellavista, aquest servei, que es va posar en marxa fa tres anys amb gran èxit, ja torna a funcionar amb plena normalitat. L’Espai Familiar depèn de l’àrea de Polítiques Socials de l’Ajuntament de les Franqueses, però tant les obres que s’hi han dut a terme com el cost del servei van a càrrec del Pla de Barris.

El Servei de l’Espai Familiar treballa per la integració, participació i prevenció de la comunitat. Està orientat a millorar les eines familiars de manera dinàmica i flexible segons les necessitats específiques de les dones, els infants i les famílies en general.

Un dels objectius del projecte és potenciar l’exercici de bones pràctiques relacionals entre els membres de la família. Es tracta, per tant, d'oferir un servei de suport i acompanyament en el propi entorn familiar, amb la finalitat de millorar i facilitar l'organització familiar entre els seus membres, per tal d'assegurar una bona atenció afectiva, educativa i adequada a les necessitats dels seus fills/es. 

A més a més, també es treballarà per potenciar i millorar la xarxa relacional de les dones, fomentant la igualtat d’oportunitats i promovent accions de canvi i millora per afavorir els processos d’apoderament de les mateixes. 

En una visita realitzada el dilluns 6 d’octubre al local per veure-hi el resultat de les reformes, les dues educadores de la Fundació IreS, la concessionària del servei, van explicar als representants municipals que actualment estan treballant amb 10 famílies i 12 infants. A la visita hi va assistir l’alcalde, Francesc Colomé; el regidor d’Urbanisme, Activitats, Habitatge i Pla de Barris, Juan Antonio Marín; la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos; i diversos tècnics municipals.

Les obres per adequar el local van consistir en l’adaptació del bany a persones amb mobilitat reduïda, una rampa per facilitar-ne l’accés, noves instal·lacions en llum, aigua i telefonia, un nou paviment vinílic, reparació de les fusteries i pintar les parets. La realització de les obres va comptar amb el suport de personal contractat de plans d’ocupació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i Fons Social Europeu, a través del programa “Treball als Barris”.

Arxivat a: Pla de Barris, Polítiques Socials
El nou espai és més acollidor que abans
Un moment de la visita dels representants municipals a l'Espai Familiar, amb la nova rampa d'accés al fons
S'hi ha canviat la ubicació del despatx i s'hi ha posat una taula de reunions i diversos jocs per a la canalla
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/05/2024 a les 15:39h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)