Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ítaca, nou programa de cultura activa per a joves

02/10/2014

El programa Ítaca s’inaugurarà el divendres 10 d’octubre amb un planetari digital i un taller de robòtica. Aquest trimestre girarà entorn del món de la ciència-ficció.

L’Espai Zero, el servei de l’àrea d’Infància i Joventut on tots els joves poden trobar informació i assessorament sobre temes del seu interès, engegarà el programa Ítaca, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal. 

Ítaca neix amb l’objectiu de potenciar el gaudi per a la lectura entre el públic juvenil i amb la voluntat d’esdevenir un espai per a l’aprenentatge i l’accés a la literatura i, a més, una porta d’entrada a la cultura i al lleure. Es vol fugir de l’estructura clàssica dels clubs de lectura i es pretén oferir un espai obert i dinàmic, amb una selecció de lectures recomanades entre les quals els joves podran triar i unes activitats relacionades amb una temàtica o un gènere literari concrets

El programa s’estructurarà en trimestres. Cada tres mesos es presentaran un seguit de lectures i d’activitats (tallers, sortides o conferències, etc.) que giraran al voltant d’un eix temàtic concret i s’oferiran en diverses formes i suports (novel·les, poesies, articles, còmics, relats curts, foto-relats, teatre, guions, micro-relats a Twitter, lletres de cançons, etc.). 

La ciència-ficció
Aquest trimestre es centrarà en la ciència-ficció. Totes les activitats seran gratuïtes i es desenvoluparan al Centre Cultural de Bellavista. El divendres 10 d’octubre s’iniciarà la temporada amb un planetari digital. Hi haurà dos torns: de les 17 a les 18 h hi haurà la sessió infantil i de les 19 a les 20 h la dels joves. Al mateix dia 10 també hi ha programat un taller de robòtica, de 18 a 19 h. 

El divendres 31 d’octubre serà un dia especialment dedicat als amants del món del còmic. L’il·lustrador Miguel Ángel Sepúlveda oferirà el taller “L’univers de la ciència ficció” de les 17.30 a les 19 h. 

Al mes de novembre, el dia 26, a les 17.30 h, s’oferirà una tertúlia entorn a la literatura de ciència ficció.

Arxivat a: Cultura, Infància i Joventut
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)