Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Mercè Masjuan publica un llibre sobre Marata

28/07/2014

L’historiador Joan B. Culla presentarà el llibre "Descobrint Marata. Del poc que en sabem encara en sabem prou", de Mercè Masjuan i Matheu, el proper dissabte 2 d’agost a les 17 h al Centre Cultural de Marata.

El poble de Marata és protagonista del nou llibre que ha escrit Mercè Masjuan i Matheu, Descobrint Marata. Del poc que en sabem, encara en sabem prou. Masjuan explica la història del poble vallesà, un passat ignorat en alguns aspectes que inclou costums i anècdotes allunyades de l’actualitat. Les fonts per documentar el llibre han estat articles de premsa de l’època i documentació de l’arxiu municipal de l’Ajuntament de les Franqueses, però la font més destacada ha estat la memòria oral. L’autora s’ha entrevistat amb avis de Marata, que han ajudat a recuperar la vida del poble a través dels seus records.

Entre els assumptes que tracta el llibre hi consten, per exemple, dades geogràfiques de Marata, la seva activitat econòmica, el seu patrimoni arquitectònic i l’ambiental i altres apunts històrics que van des l’arribada de l’electricitat fins a la Guerra Civil.

El llibre, d’unes 230 pàgines, es presentarà al Centre Cultural de Marata de la mà de Joan B. Culla, historiador, professor d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona i col·laborador assidu en mitjans de comunicació. L’autora Mercè Masjuan clourà l’acte amb el lliurament d’un exemplar del llibre als avis que han permès escriure la història de Marata gràcies a la seva memòria.

Arxivat a: Cultura
Camps de Marata
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)