Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La fibra òptica arribarà al 90% de la població de les Franqueses

15/04/2014

Telefònica començarà a desplegar la xarxa de fibra òptica a les Franqueses durant aquest mes de maig. La multinacional de les telecomunicacions contempla que la fibra òptica arribi al 90% de la població.

Se’n preveu el desplegament a les zones urbanes de Corró d’Avall, Bellavista, Llerona i Corró d’Amunt així com a les urbanitzacions i als polígons industrials del municipi. En principi, el desplegament de la xarxa estarà enllestit abans del proper mes d’octubre. Aleshores, els ciutadans i ciutadanes que hagin permès la instal·lació dels cables de fibra òptica al seu edifici podran decidir si volen fer les contractacions de connexió de banda ampla mitjançant FTTH (Fiber to the Home). 

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, celebra l’arribada de la xarxa de fibra òptica “ja que era una petició ciutadana molt generalitzada i permetrà millorar la productivitat i competitivitat de les empreses del municipi”. L’àrea d’Obres i Serveis de l’Ajuntament fa gairebé dos anys que treballa perquè el desplegament de les fibra òptica sigui una realitat. A finals del 2012, l’alcalde i la regidora d’Obres i Serveis, Vanesa Garcia, van reunir-se amb el conseller de Telefònica a Catalunya, Ramon Salabert, per traslladar-li la necessitat d’agilitzar la implantació de fibra òptica a les Franqueses. Telefònica tenia previst instal·lar la fibra òptica el 2015, però gràcies a les gestions realitzades des del consistori les Franqueses disposarà de fibra òptica aquest 2014. 

La instal·lació de la fibra òptica és una iniciativa privada de la companyia Telefònica. Per tant, la col·locació dels cables no té cap cost per a l’Ajuntament. En tots els casos, Telefònica sol·licitarà permís als propietaris dels immobles per estendre-hi els cables. La instal·lació del cablejat és gratuïta i també cal tenir present que en cas de no autoritzar-la es frenarà el correcte desplegament de fibra a la zona. Els tècnics de l’empresa remarquen que si un edifici impedeix la instal·lació de la xarxa és possible que impedeixi l’accés a l’edifici veí. 

El desplegament s’efectuarà per centrals capçaleres seguint la infraestructura actual de la xarxa de coure de Telefònica. El cablejat d’alimentació i de distribució s’instal·larà per la infraestructura actual canalitzada, i el de dispersió s’haurà d’adaptar a les instal·lacions existents dels edificis, entrant de forma canalitzada si estan preparats, o per patis interiors i façanes segons permeti la topologia de l’edificació. En aquests casos, Telefònica sol·licitarà, prèviament a la instal·lació, el preceptiu permís als particulars afectats, assumint i solucionant les incidències i reclamacions puntuals que puguin produir-se. 

La fibra òptica és un mitjà de transmissió emprat a les millors xarxes de dades. És un fil molt fi de material transparent, de vidre o de plàstic, pel qual s’envien polsos de llum que representen les dades a transmetre. La fibra òptica permet navegar per internet a una velocitat més ràpida que l’ADSL (descarregar i pujar continguts a 100 Mb), entre d’altres avantatges.

Arxivat a: Obres i Serveis
La regidora V. Garcia, el Conseller de Telefónica a Catalunya R. Salabert, l'alcalde F. Colomé, i l'empresari J. Rodríguez
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)