Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'equip de govern de les Franqueses congelarà l'IBI i rebaixarà tots els impostos i taxes per al 2014

10/10/2013

L’equip de govern de les Franqueses presentarà en el proper Ple de finals del mes d’octubre el Projecte d’Ordenances Fiscals per a l’any 2014 amb una reducció general dels impostos, taxes i preus públics d’un 1%.

En els darrers exercicis hi havia hagut una pujada general necessària de les ordenances fiscals d’acord amb l’evolució de l’Índex de Preus al Consum (IPC). Tal com assegurava l’alcalde Francesc Colomé i regidor d’Hisenda: “les ordenances fiscals s’havien d’actualitzar perquè en tres dels últims cinc anys no hi havia hagut pujades per la qual cosa la pressió fiscal de les Franqueses era un 50% inferior a la dels altres municipis”. Ara, gràcies a la bona gestió dels recursos municipals i al superàvit de l’exercici del 2013, el Consistori proposa rebaixar la factura fiscal dels contribuents.


Pel que fa a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), atès que la darrera revisió cadastral data de 1999, l’Estat espanyol fixarà mitjançant la Llei de Pressupostos Generals per al 2014 un increment dels valors cadastrals en un 10% però el Consistori no apujarà aquest impost, per tant, la quota a pagar no variarà.

Canvis en la fiscalitat per al foment de l’ocupació

Una altra mesura que s’exclou del criteri general és la rebaixa d’entre un 10 i 50% de les taxes per a llicències d’activitats. L’objectiu és doble: fer atractiu el municipi de les Franqueses per a les empreses que s’hi vulguin instal·lar i contribuir a que aquesta taxa no es converteixi en un obstacle per a aquells particulars que tinguin una iniciativa empresarial. D’aquesta manera s’enfoca la fiscalitat cap a la creació d’ocupació i s’afavoreix la dinamització econòmica del municipi.

Els dos anys de bona gestió del govern permetran reduir els impostos

La minoració dels impostos i taxes municipals comportarà una reducció de la recaptació dels ingressos municipals però, gràcies a les mesures de contenció de la despesa i la política d’austeritat que el Consistori ha implantat en els darrers exercicis, es mantindrà l’equilibri pressupostari durant el 2014. La gestió de l’equip de govern al llarg de la present legislatura possibilitarà aquesta rebaixa general de les ordenances fiscals del 2014.

Superàvit per al 2013

L’Ajuntament preveu tancar l’exercici de 2013 amb superàvit. Els pressupostos de 2012 ja es van liquidar amb un resultat positiu de 1,3 milions d’euros gràcies a una gestió òptima dels recursos. L’alcalde de les Franqueses i regidor d’Hisenda, Francesc Colomé, explica que “el superàvit ha de servir de coixí per mantenir els mateixos serveis que s’ofereixen als ciutadans amb un menor cost per als contribuents”. 

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2020 a les 11:05h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)