Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Primeres passes per a la remodelació de la plaça Espanya de Bellavista

07/05/2013

Una comitiva de l'Ajuntament de les Franqueses, encapçalada per l’alcalde Francesc Colomé i el regidor d’Urbanisme Esteve Ribalta, van visitar ahir al matí el municipi d’Aiguafreda. L’objectiu de la visita era veure "in situ" el paviment utilitzat a la remodelació del centre d’Aiguafreda i estudiar possibles opcions per a la remodelació de la plaça Espanya de Bellavista. L'alcalde i el regidor anaven acompanyats d’alguns tècnics municipals, tècnics de la Diputació i l’equip redactor del projecte de la plaça Espanya de Bellavista.

L’Ajuntament de les Franqueses ha posat en marxa el projecte de remodelació de l’espai públic de la plaça Espanya de Bellavista. Aquesta actuació transformarà la principal entrada del barri. També s’aprofitarà la millora de l’espai per actualitzar els serveis de la plaça, l’enllumenat, els cablejats, el clavegueram i altres elements.

Dotació econòmica prevista

L’Ajuntament de les Franqueses, a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, treballa en el projecte de remodelació de la plaça Espanya de Bellavista. L’actuació no suposarà cap cost per a l’Ajuntament. El 50% del cost de la remodelació s’obtindrà de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) concedida l’any 2012. L’altra 50% del cost de l’obra provindrà d’una subvenció del Pla de Barris. Ambdues subvencions són finalistes, és a dir, no es poden destinar a altres finalitats i si no s’accepten es perden i es concedeixen a altres municipis. El pressupost previst és de 553.800 euros.

La Diputació de Barcelona, que també ha atorgat una subvenció al Consistori per elaborar el projecte, ha encarregat la seva redacció en base als criteris de convertir l’espai en un àmbit de prioritat pels vianants. Actualment es redacta l'avantprojecte i es preveu que abans de l’estiu pugui estar llest el projecte.

Situació actual

La plaça Espanya és un dels espais centrals de Bellavista. Al seu voltant es concentra bona part de l’activitat econòmica del barri. Es troba situada just al costat de l’estació de tren de Renfe; això fa que sigui un espai molt transitat per veïns i veïnes del municipi i també de Granollers o altres poblacions properes.

Avui la plaça queda com una illa envoltada de circulació rodada la qual cosa dificulta la utilització pels vianants.

Objectius

La remodelació de la plaça Espanya consistirà en integrar la plaça a nivell de carrer i eliminar el seu aïllament actual. L’espai es convertirà en un lloc més accessible que afavoreixi la relació entre els veïns i veïnes.

Les obres en aquest espai es vincularan amb la creació d’un eix cívic i central en un espai que potenciï la vida i l’activitat econòmica i social al barri.

Beneficiaris

La millora de la porta d’entrada de Bellavista es contempla com una actuació global de tot l’espai que integrarà la màxima superfície; des de l’estació de Renfe fins a l’entrada dels diferents carrers que surten de la plaça. També es desitgen corregir les actuals possibilitats pels vehicles però d’una manera que augmenti la seguretat i la flexibilitat pels vianants.

Amb la pacificació del trànsit i la segregació dels diversos usos es pretén crear una plaça que serveixi com a punt de trobada i que permeti incentivar el comerç i l’esbarjo.

La intervenció beneficiarà al conjunt de la població de Bellavista i la seva zona d’influència.

Arxivat a: Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)