Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'exposició "Controles" desembarca les Franqueses

12/09/2012

“Controles” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el seu consum. Els destinataris són un públic divers ja que els materials de l’exposició s’adapten per a adolescents entre 12 i 15 anys; per a joves de 16 anys cap endavant; i per a mares i pares, professionals i adults, respectivament. L’exposició l’organitza el Pla supramunicipal de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17 i la Diputació de Barcelona.

El dimarts 18 de setembre a les 18 h s’inaugurarà l’exposició a la Sala Annexa a l’Auditori del Centre Cultural de Bellavista (carrer Astúries, 1). L’acte comptarà amb la presència del diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva i Santiveri; de l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; de la regidora de Sanitat i Gent Gran, Rosa Maria Pruna així com d’altres alcaldes i regidors del municipis de l’Ametlla del Vallès, el Figaró-Montmany i la Garriga.

L’objectiu de l’exposició és proporcionar informació sobre els diferents tipus de drogues i les conseqüències del seu consum així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum; promoure actituds responsables entre els joves i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i mares i professionals per prevenir el consum de drogues entre adolescents i joves.

L’exposició s’estructura en 4 nivells d’ús:

  • Informació general sobre drogues, per a tots els públics, situada en unes peces centrals i 1 plafó informatiu sobre les drogues en general i l’afectació al cervell de les persones.
  • Informació especifica per a cada tipus de públic, situada en un àmbit separat, format per plafons senyalitzats amb el mateix color. El públic objectiu es divideix per franges d’edat i es tracten temes específics per cada col·lectiu:
       Adolescents entre 12 i 15 anys.
       Joves de 16 anys cap endavant.
       Mares i pares, professionals i adults.
  • Jocs interactius, es poden utilitzar en 10 ipads que distribuirà el monitor entre el grup. Totes les pantalles contenen tot el material de l’exposició i s'hi accedeix per una interfície on pots escollir l'edat i el recurs. Això permet atomitzar els grups grans.
  • Pantalla tàctil fixa, dintre de l’exposició pel joc interactiu dels pares, mares i professionals.

L’exposició es podrà visitar del 19 de setembre al 10 d’octubre. L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de dilluns a divendres de 15.30 a 20 h a la sala d’exposicions del Centre Cultura de Bellavista. Per fer visites guiades caldrà fer una reserva prèvia al 680 520 899 o (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)