Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Servei d'atenció a infants, adolescents i famílies

Què pretenem:

 • Vetllar per als drets dels infants.
 • Prevenir, detectar i intervenir en situacions d'alt risc social que afectin els menors.
 • Oferir suport professional a famílies amb menors en situació de risc.

 

Serveis que oferim:

 • Atenció individual i familiar

Atenció a les famílies amb menors en situació d'alt risc social, establint un pla d’ajuda i oferint-los els recursos i serveis disponibles dins el territori. Coordinació, derivació i col·laboració dels casos de menors en situacions límits a l'EAIA (Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència).

 • Beques de llibres

Suport econòmic per l’adquisició de llibres de text escolar, material didàctic substitutiu dels llibres o material adaptat, segons la Normativa d’Ajuts Econòmics per a l’Adquisició de Llibres de Text aprovada per Junta de Govern Local en data 24 d’abril de 2008.

 • Ajuts econòmics per a menors en situació de risc

Ajuts econòmics per tal de garantir el bon desenvolupament dels menors i afavorir la seva integració. Està regulat per la normativa municipal de concessió d’ajuts.

 • Servei d’Atenció al Domicili

El Servei d’Atenció al Domicili és un conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen bàsicament a la llar de la persona i/o família, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal. Aquest recurs s’aplica seguint el Reglament per a regular la prestació del servei d’atenció domiciliària aprovat inicialment pel Ple de la Corporació, en sessió celebrada el dia 24 d’octubre de 2013.


Serveis que tramitem

 • Ajuts individuals de menjador escolar

Els ajuts individuals de menjador escolar, gestionats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, estan dirigits als i les alumnes empadronades als municipis de la comarca del Vallès Oriental matriculats a centres públics o privats concertats d’educació infantil, primària i secundària de la mateixa comarca, que es trobin en una especial situació familiar amb necessitats socials i/o econòmiques. Anualment, el Consell Comarcal del Vallès Oriental determina les bases reguladores de les beques de menjador. Es pot sol·licitar informació al mateix Consell Comarcal del Vallès Oriental (carrer de Miquel Ricomà, 46, 08401 Granollers. Telèfon 938 600 700).


Serveis on col·laborem

 • Pla d’Absentisme escolar

El Pla d’Absentisme escolar consisteix en una sèrie d’actuacions interdisciplinars dirigides a la detecció, prevenció i intervenció davant de situacions d’absentisme en el municipi. En el Pla hi participen les diferents escoles i instituts del municipi, el departament d’educació, l’EAP i Serveis Socials.

 • Comissió social

La Comissió Social és un espai interdisciplinar, format principalment per professionals de l'educació, un equip d’atenció psicopedagògica i serveis socials, on es recullen demandes sobre problemàtiques socials que afecten al/la menor i on es fa un anàlisi i reflexió per tal de consensuar el diagnòstic, delimitar la intervenció i establir un seguiment des dels diferents serveis. Actualment Serveis Socials participa en la Comissió Social de totes les escoles i instituts del municipi.

 • Altres projectes comunitaris

Col·laboració tècnica en projectes i serveis del territori adreçats a la infància en risc, proposant casos, coordinant-se amb els diferents serveis que atenen al menor i emetent informes de derivació quan el servei ho requereix.

 

A/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9 a 13 h. Dimarts i dijous també de 16 a 18 h.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/09/2023 a les 11:46h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)