Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Devolució d'ingressos indeguts de tributs locals

Descripció

Sol·licitud de devolució d’ingressos indeguts de tributs locals, en període voluntari, no delegats a l’ORGT. La finalitat és la devolució dels ingressos que indegudament hagi efectuat la Tresoreria Municipal en ocasió del compliment per part dels obligats tributaris del pagament de tributs o de sancions.

Tributs i preus públics municipals, en període voluntari, no delegats a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT): Taxes administratives, Taxes urbanístiques, Taxes d’activitats, Taxes de cementiri, Taxes per ocupació de la via pública, Taxes per retirada de vehicles abandonats, Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, Infraccions urbanístiques, entre d’altres.   En període executiu estan delegades a l’ORGT. Per tant l’interessat haurà d’enllaçar  a la pàgina web de l’ORGT.

En el cas dels tributs delegats a l’ORGT: Impost sobre béns immobles, Impost sobre activitats econòmiques, Impost sobre vehicles de tracció mecànica, Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, Taxa per recollida d’escombraries, Multes de trànsit, entre d’altres. L’interessat haurà d’enllaçar a la pàgina web de l’ORGT.

Temps de resolució

Dos mesos

Qui el pot demanar

Qualsevol persona, entitat o empresa, sempre que sigui el titular de liquidació. En cas que l’interessat o interessada actuï mitjançant representant, cal que aquest estigui degudament autoritzat.

Qui n'és el responsable

Àrea d'Hisenda

Procediment per iniciar el tràmit

Presencialment

La persona interessada o el seu representant presenta la sol·licitud i la documentació adjunta a l’oficina del Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) de l'Ajuntament.

L’àrea d’Hisenda tramita la devolució de l’ingrés indegut de la liquidació. Es resolt la instància amb una resolució del tresorer, es notifica a l’interessat i es realitza la transferència bancària de devolució.

On es pot fer

Documentació necessària

  • Còpia de la liquidació a retornar i dels documents que amparen aquest dret
  • Instància general (PDF, 63 kB)
    Instància general
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 09:10h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)