Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Declaració responsable d’obertura d’activitats econòmiques innòcues

Descripció

És un procediment administratiu a través del qual les persones o empreses titulars d’una activitat en comuniquen l’inici a l’Ajuntament.

De conformitat amb l’entrada en vigor, el 13 d’agost de 2015, de la Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica, l’obertura d’una part de les activitats innòcues passa a estar subjecte al règim de declaració responsable, concretament les activitats incloses a l’annex I de la Llei 16/2015.

Per determinar si una activitat concreta li correspon a la declaració responsable, o d’altra banda a la comunicació prèvia, cal consultar els annexos I i II de la citada llei.

El titular, o la persona que representi, haurà de posar en coneixement de l’Administració pública competent l’inici de l’activitat mitjançant la presentació de la declaració responsable en la qual ha de declarar sobre la seva responsabilitat que compleix els requisits de la normativa vigent per a excedir a l’exercici de l’activitat, i acreditar que disposa d’un certificat tècnic justificatiu per complir-los i que es compromet a mantenir-ne el compliment durant la vigència de l’exercici de l’activitat.

Període tramitació

Tot l'any

Vigència

Indefinida

Qui el pot demanar

La persona física o jurídica que vol exercir una o diverses activitats en un mateix centre o establiment, o bé el seu representant legal. En aquest cas s’ha d’aportar el document que acrediti la representació.

Qui n'és el responsable

Àrea d'Activitats

Preu de la tramitació

La tramitació està subjecta a taxa segons Ordenança Fiscal núm. 10 en vigor.

Procediment per iniciar el tràmit

Presencialment

És necessari adreçar-se a les oficines del Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament, pagar la taxa i entregar la documentació necessària. La documentació s’ha d’aportar en suport paper.

On es pot fer

Documentació necessària

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/01/2020 a les 13:17h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)