Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Procés de Participació del Centre Cultural Corró d'Avall

Al 2013 es va engegar un procés per definir de manera participativa entre tota la ciutadania del municipi els usos de l’edifici que actualment es coneix amb el nom de Centre Cultural de Corró d’Avall. Els franquesins i franquesines que ho van desitjar van poder enviar les seves propostes. Una Comissió de Valoració –formada per representants de totes les associacions de veïns, experts, tècnics municipals i polítics– va estudiar totes les propostes recollides i en va seleccionar tres. La Comissió va valorar les propostes en base als criteris establerts de flexibilitat i polivalència, dimensió econòmica i sostenibilitat econòmica. Ara, el procés entra en la fase de votació: la ciutadania podrà votar una d’aquestes tres propostes seleccionades. 

Proposta 1: sociosanitària, cultural i esportiva

La proposta número 1 planteja que l’edifici inclogui un Centre d’Atenció Primària (CAP) (veure el plànol: zona 1, planta baixa), una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials (zona 1, planta superior), un pavelló poliesportiu de tipus 1 (PAV1) i usos complementaris esportius (zona 2) i una biblioteca municipal i/o sales polivalents de formació i estudi (zona 3). Per a la zona 4, s’inclou un espai públic transitable i altres usos complementaris, com per exemple, un hotel d’entitats; oficines dels serveis municipals de Cultura, Educació, Infància i Joventut; oficines dels serveis municipals de Polítiques Socials; o arxiu municipal. També es preveu l’enjardinament i adequació de l’entorn públic que rodeja l’edifici.

Proposta 2: dinamització econòmica i social

La proposta 2 contempla construir els següents equipaments: una superfície comercial (zona 1, planta baixa), un mercat municipal (zona 1, planta superior), una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials (zona 2) i un centre de negocis amb possibilitat d’usos mixtos (públics i privats) i amb espais de lloguer i/o cedits (zona 3). Per a la zona 4, es preveuen els mateixos usos que a la proposta 1 així com l’enjardinament del voltant de l’infraestructura. 

Proposa 3: protecció de l’edifici, sense definició d’usos actuals

La proposta 3 no planteja, actualment, usos per a l’equipament del Centre Cultural de Corró d’Avall. A causa del progressiu deteriorament de les estructures de l’edifici es proposa una actuació per protegir-les i, a continuació, tancar l’edifici a l’espera que en un futur s’hi puguin ubicar diferents usos. Igual que la resta de propostes també s’inclou l’enjardinament i adequació de l’espai públic que envolta l’edifici.

El període de votació s’inicia un cop els ciutadans i ciutadanes han rebut els sobres amb les butlletes de votació als seus domicilis (a finals del mes de maig) i finalitza el 30 de juny de 2014Per informar a la ciutadania de l'inici d'aquest procés i fer una crida a la presentació de propostes, es va distribuir un llibret (fitxers adjunts) a totes les cases del municipi. 

Per poder votar una de les tres propostes finalistes els ciutadans i ciutadanes de les Franqueses majors de 16 anys han rebut als seus domicilis un sobre amb tota la informació necessària.

En el sobre hi ha un tríptic informatiu on s’explica qui, com, quan i on es pot votar així com les fases del procés participatiu; també hi ha tres fitxes, una per a cada una de les tres propostes seleccionades, on es detallen els usos que es preveuen per a l’equipament i els criteris de flexibilitat i polivalència, dimensió econòmica i sostenibilitat econòmica de cada proposta; el sobre també inclou una butlleta de votació i un sobre amb el segell franquejat.

Tots els documents es poden consultar en català i castellà (fitxers adjunts). 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/01/2016 a les 09:55h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)