Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

A7 - Construcció d’un nou col·lector o dipòsit de retenció d’aigua

Descripció de l’actuació

Degut als problemes en la xarxa de clavegueram a la confluència dels carrers Aragó i Cardedeu (en èpoques de pluges fortes el sistema de clavegueram no és capaç d’evacuar l’aigua, i aquesta surt per l’embornal del carrer Aragó i s’acumula en superfície comportant perill d’inundacions de les plantes baixes), s’ha elaborat un estudi localitzat del col·lector de sortida de la xarxa de clavegueram de Bellavista, per tal de detectar les seves possibles insuficiències hidràuliques i proposar les solucions més adients.

L’estudi s’ha centrat en analitzar el comportament del col·lector en el tram comprès entre el carrer Aragó fins a la cruïlla del carrer Pere el Gran amb l’avinguda Girona de Granollers per tal de determinar la seva capacitat hidràulica, la seva morfologia i el seu estat de conservació.

Partint de les observacions derivades del conjunt d’inspeccions amb càmera de circuit tancat de televisió (CCTV) es va fer una simulació matemàtica de la xarxa de clavegueram de Bellavista que va determinar que el problema es troba en l’estrenyiment del col·lector que es produeix a la cruïlla dels carrers Via del Ferrocarril i Pere el Gran, on es passa d’un calaix d’unes dimensions aproximades de 1800 x 2000mm a una canonada de 1000mm de diàmetre. Aquest estrenyiment fa que l’aigua no pugui avançar correctament i provoca que el col·lector entri en càrrega fins al pou de registre del carrer Aragó generant els problemes abans esmentats.

Per tal de solucionar el problema, l'actuació proposa executar una de les dues solucions possibles:

  1. Executar un dipòsit de retenció en la cruïlla dels carrers Pere el Gran i Via del Ferrocarril per tal de laminar les aigües i permetre que aquestes es vagin evacuant a un ritme adequat a la capacitat del col·lector i evitar així que aquest entri en càrrega.

  2. Modificar el tram de la canonada de 1000mm de diàmetre que comença en la cruïlla del carrer Pere el Gran amb el carrer Via del Ferrocarril en el seu pas pels municipis de Les Franqueses i Granollers fins a arribar al col·lector del Consorci del Besós, tocant al riu. Aquesta solució comportaria substituir la canonada existent de 1000mm de diàmetre que provoca l’estrenyiment del col·lector per un calaix de dimensions equivalents al que arriba al carrer Via del Ferrocarril de manera que el col·lector tingués en tot el seu recorregut una mateixa capacitat hidràulica.

 

Pressupost: 700.000 euros 

 

Calendari: Programa iniciat l'any 2012 (realització d'un estudi previ per part de la Diputació de Barcelona - Servei d'Equipament i Espai Públic i actualment elaborant el projecte executiu)

 

Notícies relacionades: 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/06/2014 a les 09:42h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)