Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Campanya de civisme 2016

Els Supercívics
Els Supercívics

El maig de 2016, el Pla de Barris de Bellavista va encentar una nova campanya de civisme focalitzant l’atenció en el civisme i la bona convivència als espais comunitaris. L’objectiu és sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de seguir algunes recomanacions i normes bàsiques per conviure plegats.

Els Supercívics: descobreix el teu poder cívic

La campanya compta amb Els Supercívics, uns personatges ensenyen com actuar per aconseguir espais i punts de trobada agradables per a tothom.

Es treballen quatre moments cívics: l’ús correcte de les papereres i els contenidors; el compliment de la normativa en la realització de les activitats domèstiques; l’escala com a espai comunitari; i el respecte del descans veïnal.

A banda de la difusió del material gràfic entre la ciutadania, des de l’àrea del Pla de Barris s’han ideat un conjunt d’accions adaptades a diferents edats. Per exemple, entre d’altres actuacions, a l’octubre es projectaran clips i es crearà un còmic basat en la convivència a l’àmbit comunitari a les escoles i instituts del municipi.

La campanya de civisme s’introdueix als instituts
L’Institu El Til·ler i l’Institut Lauro van participar en dinàmiques de grup per conèixer les principals pautes de conducta que fixa la campanya.

L’activitat va comptar amb la participació de més de 200 alumnes i va consistir en la formulació de cinc peguntes a petits grups de nois i noies. Les qüestions plantejades eren, per exemple, pots regar les plantes de la teva finestra a les 12 h del migdia?; si vols fer una festa a casa, quines consideracions has de tenir amb els veïns i veïnes?; veus adequat fer una rentadora a les 21 h de la nit?; o pots guardar alguna cosa al vestíbul o replà del meu edifici? Si totes les respostes donades eren correctes, el grup rebia un premi.

La realització d’aquesta activitat va ser possible gràcies al Programa d'Informació i Dinamització als Centres d' Ensenyament Secundari (PIDCES).

 

Notícies dels Supercívics a VOTV:

La campanya de civisme arriba a les escoles de les Franqueses

L'alumnat de 4t de les Franqueses fa un còmic sobre civisme

Punt final a la campanya dels Supercívics de les Franqueses

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2016 a les 09:40h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)