Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

No la caguis

Eixos de la campanya
Eixos de la campanya

Uns trastos abandonats de qualsevol manera, un excrement de gos sense recollir, bosses de residus fora dels contenidors o, pitjor encara, dipositades al contenidor que no toca… Aquestes són petites escenes de dia a dia que afecten a la convivència, a l’aspecte del nostre municipi i al medi ambient.

Civisme i convivència són actituds clau a l’hora de generar el març de relacions de respecte, confiança i solidaritat entre les persones a l’espai públic i en les relacions de veïnatge en l’espai privat. Des de l’Ajuntament de les Franqueses es treballa des de fa temps amb l’objectiu que aquests dos termes siguin la base de l’interactuació dels habitants del municipi, per això, el 25 d’abril de 2019 s’aprova definitivament l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. 

Al llarg de les properes setmanes, la campanya No la caguis vol transmetre els valors i continguts d’aquest document, sobretot pel que fa als aspectes relacionats amb la neteja viària, els residus i l’ús de l’espai públic. Perquè el teu civisme és la convivència de tots.

Eixos de la campanya No la caguis:

  1. Recollida de voluminosos
  2. Prevenció de residus i recollida selectiva
  3. Respecte al mobiliari urbà i a l’espai públic
  4. Tinença responsable d’animals de companyia

Posar ordre a la recollida per millorar la gestió dels residus...

Els voluminosos representen un 8% en pes dels residus que generem a les Franqueses del Vallès. Si bé aquests residus entren dins els circuits de recollida selectiva i se n’intenta recuperar el màxim de recursos per la via del reciclatge, bona part dels mateixos es podrien reutilitzar i contribuir a l’objectiu primordial de reduir la nostra generació de residus. Fer la recollida d’una manera ordenada és un primer pas per anar en aquesta direcció.

...i actuar d’una manera més cívica

Quan ens desfem d’un moble o qualsevol altre trasto ho fem, entre altres motius, perquè a casa ens fa nosa. Llavors ho deixem al carrer, on és evident que continua representant una molèstia. Si truques al servei per demanar-ne la recollida, et podrem donar les indicacions adequades per minimitzar aquestes molèsties i millorar la gestió dels residus. A part, abandonar-los al carrer sense haver-ne sol·licitat la recollida pot ser sancionat amb una multa de 301 a 900 euros (articles 70 i 71 de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana).

Amb els voluminosos, NO LA CAGUIS!

La recollida de residus voluminosos es fa de forma concertada. Si tens trastos per llençar, abans de treure’ls al carrer has de sol·licitar-ne la recollida al telèfon gratuït 900 101 338. No els pots deixar al carrer sense haver trucat prèviament al servei. A més, el lloc més indicat per deixar-los és al costat del teu portal, mai al voltant dels contenidors.

Aquest servei està orientat a residus que generis de manera puntual i no puguis dipositar als contenidors del carrer o dur a la deixalleria pels teus propis mitjans.

Si no truques, recollir els trastos se’ns fa una muntanya. No la caguis!

Darrera actualització d’aquest contingut: 08/02/2024 a les 12:08h

Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)