Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Escut i bandera

Escut de les Franqueses del Vallès
Escut de les Franqueses del Vallès

Escut

L'escut del municipi de les Franqueses del Vallès, aprovat al Ple del 27 de juny de 2013 però símbol emprat durant els darrers anys, rep la descripció oficial de:

Escut caironat truncat i semipartit: al primer de sinople (color), un llibre obert d'argent i ressaltant sobre una vara de batlle d'or, en pal; al segon d'argent, una creu plena de gules (color); i al tercer d'or, quatre pals de gules (color). Per timbre, una corona mural del poble.

A l'escut s'hi representen dos fets ben representatius de la història del municipi: d'una banda, el llibre de primer quarter simbolitza el privilegi que originà les “franqueses” de l'any 1025 i la vara de batlle que unifica les quatre antigues parròquies (Llerona, Marata, Corró d'Amunt i Corró d'Avall) que integren el municipi i, d'altra banda, l'escut de Barcelona al segon i tercer quarters, atès que les Franqueses són “carrer de Barcelona” per privilegi reial.

Entre els esmalts es distingeixen els metalls, els colors i els folres. Altres elements de l'escut són definits com a càrregues. I el timbre és l'acompanyament col·locat damunt un escut. El timbre dels ens locals territorials és una corona, que ordinàriament serà la mural que li correspongui. La corona mural és aquella que representa un llenç de muralla en forma circular realçat per un nombre de torres variable en funció del tipus i la categoria de l'ens local (només poden anar timbrats amb corona reial l'escut de la ciutat de Barcelona i els de les viles i ciutats que hagin obtingut el títol de reial vila o de reial ciutat).

L'escut forma part del logotip de l'Ajuntament de les Franqueses.

Bandera de les Franqueses del Vallès
Bandera de les Franqueses del Vallès

Bandera

La bandera del municipi de les Franqueses del Vallès, aprovada al Ple del 27 de febrer de 2014 però símbol emprat durant els darrers anys, rep la descripció oficial de:

Bandera apaïsada, de proporcions dos d’alt per tres d’ample (2x3), tricolor vertical, verdfosca, blanca i groga, amb el llibre blanc embellit de negre sobre la vara de batlle groga de l’escut, d’alçada 5/6 de la del drap i amplada 2/9 de la del mateix drap, sobre el primer terç verdfosc; una creu plena vermella, de gruix 1/9 de la llargada del drap sobre el segon terç blanc; i quatre pals vermells sobre el tercer terç groc.

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/04/2016 a les 13:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)