Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comença el projecte «L’alcalde truca a la teva porta»

28/11/2023

Juan Antonio Corchado inicia un programa de proximitat oferint espais d’escolta a la ciutadania

L’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, ha començat aquesta setmana el programa de proximitat «L’alcalde truca a la teva porta». Un projecte que té com a objectiu visitar diversos habitatges, espais i equipaments, sense previ avís, per tal de compartir inquietuds, preocupacions o suggeriments amb els veïns i les veïnes del municipi.

Aquest dilluns a la tarda, Corchado ha compartit espai de diàleg amb gairebé 70 persones, d’entre 16 i 55 anys. En primer lloc, ha visitat l’skatepark de Cal Gavatx, a petició d’un grup de joves que volien comentar amb l’alcalde les millores que consideren que s’han de dur a terme en aquest espai. Després de visitar l’skatepark i escoltar les aportacions d’aquest col·lectiu, l’alcalde s’ha compromès a fer un estudi participatiu per tal de desenvolupar una reforma integral entre 2024 i 2025. Abans, però, com la reforma de la part malmesa actualment és urgent, primer es vetllarà perquè l’espai garanteixi la seguretat dels patinadors/es.

Després d’aquesta primera visita, l’alcalde ha trucat a la porta de diferents habitatges de Corró d’Avall de manera aleatòria per compartir impressions. La iniciativa ha estat molt ben valorada pels veïns i les veïnes que han aprofitat la visita per exposar temes que els són d’interès com ara les obres de l’R3; els problemes d’aparcament i de mobilitat en general; o la seva preocupació per un creixement sostenible del municipi. A més, algunes persones han aprofitat per traslladar a Corchado algunes demandes com ara l’increment de seguretat; la renovació de parcs infantils; la col·locació d’elements per generar ombres a l’espai públic; o reclamar una millora en el manteniment de les voreres del municipi.

Amb aquest projecte, l’alcalde vol augmentar els canals de comunicació. «Crec que és molt important que l’alcalde s’acosti a la ciutadania, que no sigui una figura distant, sinó molt propera perquè som els i les representants que coneixem millor el territori. Vull que el meu despatx també sigui al carrer i tothom hi tingui cabuda. I així serà. Ja vaig dir que arriba una nova manera de governar i nosaltres som el govern de les persones», ha dit Corchado.

Tot i que la previsió inicial era que les visites es fessin amb caràcter mensual, l’alcalde ha decidit, tenint en compte la bona acollida, canviar la periodicitat a quinzenal per poder recollir més aportacions. Aquesta primera s’ha fet a Corró d’Avall i la propera serà Corró d’Amunt la setmana de l’11 de desembre.

Arxivat a: Ajuntament
L'alcalde truca a la teva porta
L'alcalde truca a la teva porta
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 10:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)