Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Torna la màgia, torna el Nadal a les Franqueses!

27/11/2023

El programa de Nadal 2023 arriba amb moltes novetats, canvis d'ubicació i dates, però, sens dubte, la més gran de totes és l'entrada en escena de la Patgessa Mongeta.

«Torna la màgia. Torna el Nadal a les Franqueses» és el lema de la campanya de Nadal d'enguany. Un programa de festes que arriba amb moltes novetats, nous projectes i canvis d'ubicació i dates.

Marta Reche, regidora de Promoció Econòmica, ha explicat en roda de premsa a l'Espai Can Prat, que el Nadal començarà oficialment amb l'encesa de llums que es farà el dia 2 de desembre a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall, a les 18 h, i a la plaça Major de Bellavista, a les 19 h.

El programa continua amb la Fira de Nadal, que s'inaugura oficialment el divendres 15 de desembre, i que enguany s'emmarca en tres moments i espais: del 15 al 17 de desembre al passeig Primer d'Octubre i a la plaça de Can Font; del 15 al 30 de desembre a la plaça de l'Espolsada i del 22 al 23 de desembre a la plaça de l'Ajuntament.

Al passeig Primer d'Octubre es trobarà el mercat d'artesans de productes de proximitat i del comerç local, del 15 al 17 de desembre, amb les ja tradicionals casetes de fusta i artesans locals. «Volem promocionar el nostre comerç perquè els veïns i veïnes comprin aquí a les Franqueses i la fira serà una oportunitat per fer-ho» - ha remarcat Marta Reche.

Aquell mateix cap de setmana, a la plaça can Font es comptarà amb nombroses activitats i exhibicions a càrrec de diverses entitats del municipi i també el Caga Tió que tant esperen els més petits. La Marató de TV3 també hi serà present amb el tast d'escudella de Nadal i la botifarrada per la Marató

A la plaça de l'Espolsada enguany s'hi trobarà la pista de patinatge, a partir del 15 de desembre i fins al 30 de desembre. Un canvi d'ubicació que ve justificat pel fet que és un centre de trobada que afavorirà que els joves, infants i adults puguin gaudir de l'activitat, al costat de l'arbre de Nadal.

A la mateixa plaça també trobarem el nou Espai Xerinola on s'organitzaran uns tallers per a infants de 3 a 11 anys, amb l'acompanyament de monitoratge professional, en els quals les famílies podran deixar els seus fills i filles en franges de 60 minuts, que seran ampliables en funció de l'aforament. Aquest és un nou servei municipal de canguratge gratuït, que s'inclou dins del programa TempsxCures les Franqueses, amb el finançament del programa «TempsxCures» de la Generalitat de Catalunya i, amb motiu de les festes de Nadal, estarà en funcionament els dies 16, 17, 21, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

El tercer emplaçament de la Fira de Nadal és la plaça de l'Ajuntament que, els dies 22 i 23 de desembre, s'omplirà d'inflables, llits elàstics, tallers, la bola de neu gegant, entre d'altres.

Una altra de les novetats desvetllada durant la presentació de la Campanya de Nadal, ha estat l'espectacle de drons que es farà el dissabte dia 23 de desembre a les 18 h, des de l'avinguda de l'Ajuntament a l'avinguda de la Sagrera, i que entusiasmarà petits i grans.

Mar Gallego, regidora d'Infància i de Comerç, ha explicat dues de les activitats que sempre entusiasmen els més petits: l'Espai dels Bons Desitjos i el Cap d'Any Menut.

En l'Espai dels Bons Desitjos, que es farà el divendres 15 de desembre a les 16.45 h al passeig del Primer d'Octubre, els infants podran preparar el seu desig per penjar-lo a l'olivera, amb la col·laboració dels joves dels casals municipals. A més hi haurà la Cercavila del Grup de Diables els Encendraires que arribarà fins a Can Font.

Mentre que el Cap d'Any Menut servirà per acomiadar l'any en família i fer que els més petits també puguin gaudir d'aquesta celebració amb un acte fet a mida per a ells. L'activitat serà el dia 31 de desembre, de 10 h a 14 h a la Plaça Major de Bellavista, i començarà amb una xocolatada, feta pels Encendraires, per continuar amb un taller de cotilló, el taller de desitjos de cor, jocs per als més petits i jocs de fira. A les 12 h arribarà el moment de les 12 Campanades menudes, a càrrec de l'Associació Gente del Barrio de Bellavista. I es donarà la benvinguda al nou any amb el grup d'animació Gripau Blau.

Mar Gallego també ha parlat d'una iniciativa que «farà que Nadal llueixi com mai als carrers i als establiments del municipi». Es tracta del Primer Concurs d'Aparadors Nadalencs, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Associació Les Franqueses Comerç, i que té com objecte promoure i dinamitzar el comerç local.

Tal com ha explicat Estel Armengol, presidenta de LF Comerç, l'associació participa en l'organització de diverses activitats de Nadal com el photocall amb el ganxetí o la ganxetina i és la manera de visibilitzar el petit comerç. És important fomentar-lo i fer saber que «les botigues estan obertes cada dia, amb el millor somriure, i que cada dia es tanquen amb ganes tornar a obrir l'endemà» - ha afirmat Armengol.

Àlex Vega, president del PMCEIJ i regidor de Cultura, ha explicat que enguany es continuarà fent una de les activitats preferides dels nens i nenes que és L'Espai dels Somnis. On els infants poden fer un recorregut per diferents espais on hi ha els ajudants de Ses Majestats els Reis d'Orient.

La cavalcada dels Reis d'Orient d'enguany serà ben diferent amb nous horaris i nous espais. Així Ses Majestats arribaran a Bellavista a les 17 h al Centre Cultural, continuarà a les 17.30 h a Corró d'Avall, a la plaça Ajuntament i finalment seran a Llerona a les 18,30 h per recórrer els carrers de Llerona, fins a la carpa del Consell del Poble per a la recepció i el lliurament de cartes.

A més, la cavalcada tornarà amb més mesures de seguretat pel que fa al llançament de caramels. Es determinaran un conjunt de zones per al llançament de forma estàtica, amb la cavalcada aturada, per evitar que els nens hagin de recollir els caramels mentre les carrosses estan en moviment.

Són moltes les novetats de la Campanya de Nadal 2023, però sens dubte la més gran de totes ha estat l'entrada en escena de la Patgessa Mongeta el nou personatge que aquest any acompanya al Patge Ganxet i als ganxetins i ganxetines durant les festes de Nadal.

Tal com ha explicat la mateixa Patgessa Mongeta: «Després de descobrir els grans beneficis i energia que aporten les mongetes del ganxet els Reis d'Orient m'han enviat a fer una investigació culinària per descobrir com es cuinen aquestes mongetes que donen tanta força, a les cuines dels veïns i veïnes de Les Franqueses, quines són les receptes i els consells dels més experts i expertes i veure a quin tipus de comerç de proximitat es poden adquirir tots els ingredients necessaris. Fins i tot he assistit d'incògnit a la Festa de la Mongeta del Ganxet, per obtenir més idees i poder intercanviar impressions i coneixença amb L'Ada Parellada!»

Amb aquesta informació la xef Patgessa Mongeta, torna a les cuines de Sas Majestats, i farà mil proves, fins a arribar a descobrir la millor recepta de mongetes de ganxet.

Així és com aquest Nadal la Patgessa Mongeta se suma al Patxe Ganxet i als ganxetins i ganxetines per aconseguir que torni la màgia a les Franqueses.

En aquest sentit, l'alcalde de les franqueses, Juan Antonio Corchado, ha assenyalat que feia falta una figura com de la Patgessa Mongeta que afavoreixi la igualtat en tots els àmbits: «Sens dubte, l'arribada de la Patgessa és molt important per al nostre Nadal»

Us convidem a mirar amb detall tota la programació de les activitats al programa «Torna la màgia. Torna el Nadal a les Franqueses»

Arxivat a: Cultura, Dinamització Econòmica
Torna-la-Magia-Torna-el-Nadal-2023
Torna-la-Magia-Torna-el-Nadal-2023
Torna la Màgia Torna el Nadal 2023

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 11:58h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)