Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Neix TempsxCures LF el nou programa de canguratge municipal per facilitar la conciliació

21/11/2023

La iniciativa compta amb dues línies d’acció, l’Espai Xerinola i Cangur a Casa, i de l’acompanyament de monitoratge professional.

TempsxCures LF és el nou programa que posa en marxa l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, que compta amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, i té per l’objectiu facilitar la conciliació laboral, personal i familiar. Es tracta d’un recurs de cura puntual i gratuït, adreçat a famílies amb infants i adolescents d’entre 0 a 16 anys.

El programa, que busca avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures, comptarà amb l’acompanyament de monitoratge professional i s’inicia amb dues línies d’acció. Per una banda, s’ofereix l’Espai Xerinola, un servei de lleure que s’obrirà durant algunes activitats de la programació municipal per a infants de 3 a 11 anys. De manera que les famílies tinguin la possibilitat de deixar els seus fills i filles en un entorn lúdic i d’educació en el lleure, per poder gaudir d'un temps propi i personal.

D’altra banda, comença com a prova pilot, Cangur a Casa, un servei gratuït de canguratge a domicili que es fa de dilluns a divendres, en horari de matí o tarda, fins a un màxim de 3 hores setmanals. El servei cobrirà una franja horària de 9 a 12 h i de 16 a 19 h, amb certa flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de cada família. El canguratge incloure tasques com la cura dels infants, propostes lúdiques dins o fora de casa, la feina de portar i recollir infants a l’escola o el suport en tasques com repàs escolar.

Cangur a casa va adreçat a totes les famílies del municipi, especialment, aquelles de major vulnerabilitat o amb altes càrregues familiars i de cures. L’accés al servei s’ha de sol·licitar a l’Àrea de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon 670 311 604. Les peticions rebudes seran valorades sota criteri tècnic a través dels referents socials de l’Ajuntament.

El programa TempsxCures LF es mantindrà durant tot el 2024 i el consistori ja està treballant per obrir una tercera línia de servei, que també inclogui la cura d’infants i adolescents en equipaments municipals.

Arxivat a: Ajuntament
Programa TempsxCures LF
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)