Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Més de 400 alumnes de l'Institut el Til·ler fan una recollida de brossa en diferents parcs de les Franqueses

14/11/2023

La jornada forma part d'un ampli programa d’activitats que l’Institut ha organitzat en el marc de la Setmana de la Ciència

Tot l'alumnat de l'etapa d'ESO de l'Institut el Til·ler ha participat avui en l'activitat 'Cuida el teu Entorn!', una acció de neteja i recollida de brossa als parcs del Falgar, Milpins i Cal Gavatx, que el centre ha organitzat en el marc de la Setmana de la Ciència.

Alumnat i professorat han pres part d'aquesta jornada que tenia com a objectiu fomentar la consciència ambiental dels estudiants. La recollida de deixalles és una forma de què els alumnes treballin competències d'educació ambiental, com identificar les conseqüències de les accions humanes en l'entorn, i alhora desenvolupar una actitud responsable i compromesa amb la conservació del medi ambient i envers la comunitat.

Durant la neteja del Parc del Falgar han rebut la visita de l'alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce, el regidor d'Educació, José Antonio Aguilera Galera, i la regidora de Pagesia, Espais Verds, Medi Ambient i Transició Energètica, Èlia Montagut Blas, qui ha volgut agrair la feina de l'Institut i la seva col·laboració a l'hora de cuidar d'aquests «espais periurbans molt populars, però, que malauradament, queden bruts amb molta facilitat.»

Un cop finalitzada la recollida es farà una pesada de la quantitat d'escombraries, s'analitzaran les dades recollides, així com les evidències audiovisuals, i es farà un informe final que s'enviarà a l'Ajuntament de Les Franqueses.

El regidor d'Educació ha explicat que serà molt interessant poder disposar d'aquesta informació i ha lamentat que «en el dia a dia ens trobem amb molt d'incivisme, per moltes papereres que posem, i resulta molt important poder tenir aquest tipus de jornades de conscienciació.»

28a edició de la Setmana de la Ciència

Les activitats de l'Institut el Til·ler s'inclouen dins de la 28 edició de la Setmana de la Ciència, que se celebra del 10 al 19 de novembre a Catalunya i que té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Amb motiu d'aquesta Setmana l'Institut el Til·ler ha organitzat tot un programa d'activitats de difusió de la ciència com un concurs Qui és qui? Dones de ciència a diverses, o les exposicions 'La Geometria fractal' i "Del vapor al ChatGPT", aquesta última organitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat.

Arxivat a: Educació
Recollida de brossa de l'Institut el Til·ler
Recollida de brossa de l'Institut el Til·ler
Recollida de brossa de l'Institut el Til·ler
Recollida de brossa de l'Institut el Til·ler
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)