Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Aquesta associació no té sentit en el buit, sense la ciutadania!"

09/11/2023

Kawtar el Mihaoubes Sabir, presidenta de l'associació Mirall

L’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social acaba de renovar la seva junta per continuar treballant en l’erradicació de la discriminació de gènere i la violència masclista a les Franqueses. La presidenta de l’associació, Kawtar el Mihaoubes Sabir, ens explica com encaren la nova etapa de l'associació. L'acompanyen en aquest repte Verónica Aguilera Moreno, Laura Lara Carmona i Marta Castillo Ruiz.

Quines prioritats teniu en aquesta nova etapa?
D'una banda, continuar amb la missió que sempre ha tingut Mirall, des de l'activisme, de lluitar, sensibilitzar i conscienciar sobre la desigualtat vigent bde gènere i la violència estructural que pateixen les dones i les identitats dissidents en una societat patriarcal i capitalista que ens amenaça amb el col·lapse. I, d'altra banda, detectar les necessitats reals i preocupacions que aquests col·lectius tenen al Vallès Oriental, per poder orientar la nostra acció en demandes socials existents.

Quines iniciatives porteu a terme?
Les accions que donen més significat a la nostra raó de ser són les que tenen a veure amb l’atenció a persones en situacions de violència masclista. En aquestes situacions actuem de xarxa de suport i acompanyem a la persona en el seu procés facilitant-li informació sobre els recursos de la xarxa pública. També organitzem, entre altres activitats, els tallers socioeducatius per a totes les edats en els quals tractem temes d’actualitat com la pressió estètica, relacions afectivosexuals, ciberassetjament, autoestima, entre d’altres.

Com teniu planificat el tancament d'any?
Disposem d’una programació completa organitzada per l’anterior "Aquesta associació no té sentit en el buit, sense la ciutadania!" Kawtar el Mihaoubes Sabir, presidenta de l'associació Mirall junta. Donarem continuïtat a diversos projectes com la passejada violeta, un taller socioeducatiu per a infants a Canovelles i les sessions del Cercle de Dones que fem el tercer dissabte de cada mes amb el SIAD.

També participeu en el 25N?
Sí, sens dubte. Dediquem molts esforços a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de les Violències contra les Dones. D’una banda, des de fa 4 anys, dediquem un espai per a l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de les Franqueses, en el qual dinamitzem a les seves aules tallers sobre els mites de l’amor romàntic. D’altra banda, organitzem, conjuntament amb l’Ajuntament de les Franqueses, el concurs de microrelats contra la violència masclista, i també estem presents a l’acte institucional del 25N, amb la lectura d’un manifest.

Com apropeu les vostres activitats a les Franqueses?
Les activitats que plantegem ja sorgeixen a demanda de la població, tant en les assemblees obertes que realitzem trimestralment, com a través de les xarxes socials. Enguany, a més, ens proposem treballar en xarxa amb altres entitats de les Franqueses, Granollers i Canovelles, per incidir en el teixit associatiu per arribar a més persones, mobilitzar la comunitat i augmentar l’impacte. També hem obert una xarxa de voluntàries que vulguin apropar-se a les activitats de forma activa.

Quin paper juga l’educació en la vostra tasca?
Fonamental. Considerem l’educació com a base indispensable per a la prevenció i per a la detecció de situacions de violència invisibilitzades o normalitzades, així com per a l’atenció i la reparació d'aquestes. Per aquest motiu, la majoria dels nostres projectes tenen un caràcter socioeducatiu, ja sigui de sensibilització, a través de les xarxes virtuals o tallers presencials destinats a diferents públics, amb especial interès pel públic infantil i juvenil. De la mateixa manera, és indispensable mantenirnos en formació contínua, actualitzades i compromeses d’acord amb les responsabilitats del nostre treball.

Quins reptes us plantegeu?
Un dels desafiaments amb el quals ens trobem és el d'arribar a totes les veïnes i veïns. Ser més visibles i generar més participació. Molta gent no té coneixença de nosaltres i, amb el temps, quan ens "descobreixen", ens diuen que volien participar d’una iniciativa així des de fa temps i que no sabien que “existíem”.

Un missatge per aquestes persones?
Aquesta associació no té sentit en el buit, sense la ciutadania! Ens agradaria escoltar allò que vulgueu compartir. Estem obertes a considerar noves propostes i us convidem a participar en les nostres activitats.

Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
@associacio.mirall (Instagram)
@mirallfeminisme (Twitter).

Arxivat a: Participació
Junta associació Mirall 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)