Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Celebrat a les Franqueses el procés participatiu sobre la Llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

11/10/2023

La sessió respon a la iniciativa promoguda per la Generalitat de treballar, des del territori, en la nova llei de caça

L'ajuntament de les Franqueses ha organitzat una sessió participativa amb nombrosos agents vinculats a l'activitat de la caça, per debatre i fer propostes sobre què hauria de regular la futura llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

L'actual normativa reguladora de la caça és la llei estatal, del 1970, que ha quedat desfasada, i cal adequar a les noves necessitats socials, econòmiques i ambientals. Per això des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat es promou la recollida de propostes, des de l'escala territorial, per crear una nova Llei que s'adapti a la realitat actual.

En resposta a aquesta crida, les Franqueses ha celebrat la seva jornada participativa a Can Ribas, amb la presència de la regidora de Pagesia, Espais Verds, Medi Ambient i Transició Energètica, Èlia Montagud. Hi han assistit representants de col·lectius amb interessos diversos que coneixen perfectament el territori i l'entorn rural del municipi. Tots ells han pogut fer les seves aportacions i exposar algunes preocupacions, com la que genera la sobrepoblació de senglars dels últims anys amb inconvenients i l'amenaça que això suposa tant pels conreus, com per als caçadors que sovint es veuen obligats a fer batudes de senglars, i per a la població en general.

La trobada, que ha transcorregut en un clima positiu i de consens, ha permès recollir les aportacions realitzades pels diferents agents implicats: pagesos, caçadors i administració, i pròximament es traslladaran al Departament de la Generalitat per a la redacció de la nova Llei.

La sessió és una de les vies de participació que preveu el procés participatiu impulsat per la Generalitat. Una altra és la realització de propostes en línia. Aquestes es poden fer a títol individual o com a entitat fins al 30 d'octubre a través del portal https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Procés participatiu activitats cinegètiques
Procés participatiu activitats cinegètiques

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)