Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Protecció Civil farà una prova del sistema d'alertes als telèfons mòbils de les Franqueses el 14 de setembre

08/09/2023

L'objectiu de la prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que el pròxim dia 14 de setembre es durà a terme una prova del Sistema d'Alertes per a totes les comarques de Barcelona.

L'enviament es dividirà en diferents franges horàries i en el cas de la nostra comarca, serà entre les 10 h i les 11 h del matí. Quan es faci, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l'alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d'una prova.

El missatge arribarà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge. Protecció Civil demana que les persones que el rebin no truquin al 112, només han de llegir el missatge abans de prémer la tecla que surti en pantalla per tal que el so finalitzi. Les persones que per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons no vulguin rebre'l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo, tot i que hi ha alguns models de telèfon en els que les alertes sonen encara que estigui en mode avió.

L'objectiu de la prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent. Aquesta prova s'emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament d'alertes als telèfons mòbils de la població afectada.

Disposeu de més informació sobre el Sistema d'Alertes a la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Proves d'alertes de protecció civil al mòbil
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)