Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tallat el pas a vehicles motoritzats al medi natural per risc molt alt d'incendi forestal

25/08/2023

PRORROGADES les restriccions de circulació per zones agrícoles i forestals fins dissabte

Les Franqueses està en risc molt alt d'incendis forestals i s'espera que la situació de perill  s'allargui fins divendres. Durant el temps que el municipi resti inclós en la fase més alta de risc d'incendis, els camins que donen accés a les zones forestals i agrícoles restaran tallats a la circulació de vehicles motoritzats, exceptuant al veïnat. Tanmateix, es recomana no accedir al medi natural ni caminant ni en bicicleta.  Aquest és el llistat de camins tallats:

Corró d’Avall  

 • Camí de Ca l’Ignasi amb camí antic de Cardedeu 
 • Camí del cementiri des de la Residència Palau 

Marata  

 • Camí de Marata amb camí vell de les Franqueses (Can Ramis)  
 • Camí de Marata amb camí de l’Església 
 • Camí de Marta amb accés a Can Manel 
 • Camí del cementiri de Marata 
 • Camí de Marata a Can Font de Dalt 

Corró d’Amunt  

 • Camí de Can Viure 
 • Camí de Can Cot  
 • Camí de Can Borra   
 • Camí del cementiri de Corró d’Amunt  
 • Camí de Cal Xico  
 • Camí de Can Marçal   
 • Camí de Can Suquet de la Serra  
 • Camí de Can Cabeça a Ca l’Esmandia  

Llerona  

 • Camí de Can Parets de la Serra   
 • Camí d’accés urb. els Gorcs a Can Parets de la Serra  
 • Camí de Llerona a Corró d’Amunt 
 • Camí de Marata encreuament amb camí del Turó de la Il·lusió

Aquesta prohibició de pas es fa en compliment de la Resolució INT/2953/2023 que, a més a més, inclou les següents mesures de prevenció:

Des de les 00.00 hores del 22 d'agost fins a les 00.00 hores del 26 d'agost de 2023 els municipis inclosos en el mapa de perill d'incendi forestal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es troben en perill molt alt o extrem així com els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals, se'ls aplicaran les següents prohibicions o limitacions:

1. Encendre foc en tots tipus d'espais oberts.

2. La suspensió temporal, per al període de vigència de la present Resolució, de totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles.

3. Encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d'acampada, incloses les zones habilitades per aquesta finalitat.

4. La utilització de maquinària i equips en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o escàrregues elèctriques, tret que l'organisme competent de l'Administració hagi d'autoritzar-ne expressament l'ús o resultin necessaris per a d'extinció d'incendis.

5. La introducció o ús de material pirotècnic.

6. Llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d'originar un incendi.

7. Les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents hauran de desplaçar-se i realitzar-se en un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d'origen.

8. La restricció de les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

9. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius al nucli de població del municipi on es realitzen. Es permeten desplaçaments sempre que es dirigeixin a un altre nucli habitat o població, i no impliquin fer una sortida o excursió al medi natural. També es permeten desplaçaments a cases de colònies, ja sigui per fer activitats o com inici d'una estada.

10. La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals. Aquestes suspensions poden ser autoritzades de forma expressa i de manera excepcional, pel Servei Català de Trànsit.

11. La restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el cas que, per motius de força major es requereixin la utilització d'aquestes eines dins de la zona de restricció, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels agents rurals (telèfon 935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat específiques.

12. La prohibició de la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc, en l'horari comprés entre les 13 hores i les 20 hores.

13. La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni a les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

14. La suspensió de la sega de cunetes de les carreteres en els municipis que durant el període de vigència d'aquesta resolució estiguin inclosos en el nivell 2 i 3 de PLA ALFA dels Agents Rurals. Aquestes suspensions poden ser autoritzades de forma expressa i de manera excepcional pel Servei Català de Trànsit.

15. Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten pels municipis de Catalunya no inclosos en el contingut d'aquesta Resolució l'aplicació de totes aquestes mesures establertes en els punts anteriors.

Podeu llegir la resolució sencera adjunta a aquesta informació. Si voleu consultar el llistat actualitzat de municipis inclosos al Pla Alfa 3 cliqueu aquí.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Seguretat Ciutadana
Tall de camins 2023

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)