Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El SIAD presenta la seva programació pels mesos d'octubre, novembre i desembre

02/08/2023

Una nova temporada amb xerrades sobre la imatge corporal i l'alliberament corporal i emocional, a més d'un taller pràctic de defensa personal per a dones

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) es prepara per a l'inici de la nova temporada i ho fa presentant els tallers i xerrades que oferirà durant el darrer trimestre de l'any, que inclou els mesos d'octubre, novembre i desembre. Com en les darreres temporades, es recuperen el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal, que es fa el tercer divendres de cada mes, i el Cercle de Dones, que continuarà sent el tercer dissabte de cada mes.

A continuació, la programació completa per aquest trimestre:

OCTUBRE

  • Taller “Compartint Miralls”

Amb María José Ribadeneira López de Alda a l’Aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
Dissabte 7 d’octubre, de 10.30 a 12.30 h
Taller vivencial per a joves d’entre 12 i 18 anys i les seves mares o persones d’estima propera, per explorar la imatge corporal. En aquest taller explorarem les diferents visions sobre la nostra imatge corporal per generar una relació més sana amb el cos; identificarem visions distorsionades en relació amb la imatge corporal; generarem un espai de trobada entre mares i filles i altres dones i, utilitzarem tècniques projectives per expressar la percepció de la nostra imatge corporal.
Organitzat per Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social.

  • Taller pràctic “Defensa personal per a dones”

Amb Raquel García Galindo a la sala polivalent de l’Espai Can Prat
Diumenge 22 d’octubre, de 10.00 a 12.00 h
Destinat a dones majors de 15 anys per aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista; conèixer les tècniques de prevenció d’una manera fàcil i en un ambient proper i, desenvolupar la capacitat de reacció, l’autoconfiança i l’autocontrol.

NOVEMBRE

  • Taller “Moviment corporal conscient i dansa com a teràpia”

Amb Teresa Garriga Tarradellas a la sala polivalent de l’Espai Can Prat
Divendres 3 de novembre, de 17.30 a 19.30 h
El nostre cos sempre respon a les emocions que sentim, en ell es reflexa tot el què ens passa, provocant bloquejos i malestar. Les nostres creences i l’educació rebuda també les tenim arxivades al nostre cos en forma d’energia estancada que ens limita i que ens provoca inseguretat i pors a l’hora de relacionar-nos amb la resta de persones i amb nosaltres mateixes.
Utilitzar el nostre propi moviment com a vehicle d’expressió emocional ens ajuda a alliberar aquesta energia i a transformar-la, descobrint en nosaltres tot el potencial que tenim fora d’aquests límits que ens condicionen. D’aquesta manera anem canviant el nostre autoconcepte i guanyem en autoestima.
El fet de fer-ho en grup, a més d’afavorir l’expressió del nostre potencial, fomenta el recolzament i l’empatia entre nosaltres, d’igual a igual i desenvolupa el sentiment d’inclusió i de pertinença.

  • Taller “Aprèn a gestionar les forces internes del teu cos”

Amb Montserrat Reyes Pont a la sala polivalent del Centre Cultural de Bellavista
Dilluns 13 de novembre, de 17.30 a 19.30 h
Moltes disfuncions corporals són produïdes per què no sabem gestionar les forces internes del nostre cos. La respiració, la parla i la defecació poden contribuir a lesionar estructures corporals com l’articulació temporomaxil·lar (cavitat bucal) i el sòl pelvià, generant a la llarga patologies importants que poden posar, fins i tot, en perill la nostra vida si són realitzades amb pressions importants descontrolades. Saber fer funcionar el nostre cos, com a casa corporal on habitem; com a vehicle amb el qual ens movem i, com a instrument amb el qual ens expressem, ens revela el missatge de com estem vivint la vida i com volem viure-la.

DESEMBRE

  • Taller “Culpa i càrrega mental”

Amb Neus Estrada Carreras a la sala d’actes de la biblioteca de l’Espai Can Prat
Dilluns 11 de desembre, de 10 a 12 h
Un taller on abordem les motxilles que portem pel fet de ser dones. Posarem la mirada a com afecten aquestes motxilles a la nostra vida i obtindrem eines per caminar de la culpa a la llibertat i de la càrrega mental a la corresponsabilitat.

Grup d’acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal

Amb la col·laboració de l’Associació Espai Nadó - Espai Infant les Franqueses (ENEI) a l’aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
El tercer divendres de cada mes, de 17.30 a 19 h
Grup d’acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal que es reuneix amb l’objectiu d’oferir a les famílies un espai segur on compartir experiències, validar i normalitzar emocions, i trobar i donar suport en moments difícils.

Cercle de dones

Amb la col·laboració de l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social a l’aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
Tercer dissabte de cada mes, d’11.30 a 13 h
Espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l’autoestima, l’autoconeixement i l’autoconfiança amb l’objectiu de fomentar l’apoderament femení.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS ALS TALLERS I XERRADES

Telèfon: 938 466 618
Whatsapp: 670 311 604
Correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Addicionalment, el SIAD també ofereix els següents serveis:

  • Informació a les dones sobre recursos, actes i activitats relacionades amb el feminisme i la igualtat. Espai d’escolta activa, suport i acompanyament on es dona una primera orientació personalitzada.
  • Atenció, suport i acompanyament psicològic per desenvolupar estratègies i recursos personals per fer front a situacions de desigualtat de gènere ja siguin en l’àmbit familiar, laboral o social.
  • Assessorament jurídic i legal especialitzat en dona i col·lectiu LGTBI (separacions, divorcis, maltractaments, violència masclista, relacions laborals, discriminacions, etc.)
  • Grups de suport i tallers de creixement personal en un espai de formació i sensibilització per fomentar l’autonomia i l’empoderament de les dones.
Arxivat a: Ajuntament
Programació SIAD - 3r trimestre 2023

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)