Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals per l'estiu de 2023

21/06/2023

Els objectius d'aquesta campanya són reduir el nombre d'incendis, minimitzar-ne els efectes i assistir tècnicament als ajuntaments

Es posa en marxa la campanya del Pla d'Informació i Vigilància Contra Incendis Forestals (PVI) per la temporada d'estiu d'enguany. La finalitat d'aquest pla és reduir el nombre d'incendis forestals, agrícoles o periurbans i minimitzar-ne els efectes. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb altres ajuntaments i agrupacions de defensa forestal (ADF) de la província, entre els quals es troba l'Ajuntament de les Franqueses.

La campanya es desenvoluparà entre el 21 de juny i el 31 d'agost de 2023, seguint l'horari de 12.30 a 19.30 h, que és l'espai de temps on el risc d'incendi forestal és més elevat.

Amb el PVI es pretén assolir els objectius següents:

  • Reduir el nombre d'incendis a través de la detecció dels punts de risc, la sensibilització de la població i la dissuasió de conductes imprudents que comporten un risc d'incendi.
  • Minimitzar els efectes dels incendis amb una ubicació ràpida dels incendis forestals per avisar de manera immediata als equips d'extinció, aportant informació sobre les característiques de l'incendi i fent tasques de guiatge als mitjans d'extinció.
  • Assistir tècnicament als ajuntaments en cas d'incendi important, facilitant-los informació sobre l'estat de les infraestructures de la zona i les possibles accions de restauració de la zona afectada després d'un incendi. A més d'ajudar a la canalització de sol·licituds a la Diputació de Barcelona i donar suport en l'activació del pla d'emergències, en especial als primers moments i a les tasques de suport logístic.

 

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Pla d'Informació i Vigilància Contra Incendis Forestals (PVI) 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)